Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kabakta Cevizli Tavuk

Cohen

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    2 Şub 2013
  • Mesajlar
    1,686
  • MFC Puanı
    66
Kabakta Cevizli Tavuk Tarifi


564469145700.jpg



Malzemeler



  • 300 gram tavuk eti (but kısmından)
    8 adet orta boy kabak
    3 çorba kaşığı sıvıyağ
    1 adet küçük boy soğan
    5 adet ıspanak kökü
    Yarım çay bardağı ceviz içi
    Tuz, karabiber, pulbiber
    Kızartmak için:
    Sıvıyağ

Kabakta Cevizli Tavuk Yapılışı

Kabakları yıkayıp üst kısımlarını yarım cm kalınlığında boydan boya kesin. Kabak oyacağı ile içlerini çıkarın. Sıvıyağda hafifçe kızartıp içlerini tuzlayın ve kenara alın. Diğer taraftan 3 çorba kaşığı sıvıyağı bir tavaya alıp yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine tavuğu ilave edin. Tavuk kavrulunca, ince kıyılmış ıspanağı tencereye ekleyin. Tuz, karabiber ve pulbiber ilave edin. Ispanak yumuşayınca ocaktan alın. Üzerine ceviz ekleyip karıştırın. Hazırladığınız harcı kabaklara paylaştırın. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafifçe kızarana kadar pişirip servis yapın.
 

RebeLLiouS

♕Rabid Dog♕
Onursal Üye
Konum
İzmir
  • Üyelik Tarihi
    9 Tem 2013
  • Mesajlar
    12,310
  • MFC Puanı
    5,925
Eskiden Tek Çeşit olurdu Etler..Şimdi Binlerce mönü var . . .
 
Üst Alt