OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Malzemeler;
- 3 tane orta boy kabak
- 1 tane kuru soğan
- 1 tutam maydonoz
- 3 tane yumurta
- 2 tane taze soğan
- 4 yemek kaşığı un
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 tutam pul biber
- 1 tutam tuz
- 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı;
- Kabakları iyice yıkadıktan sonra kabuğunu soymadan rendeleyebilirsiniz. Rendelenen kabakların suyunu iyice süzüp bir kaba koyun.
- Yumurtaları kırın, yeşillikleri ince ince doğrayın, baharatlarla birlikte unu kabağın üzerine ekleyin. Kıvamına göre unun miktarını artırabilirsiniz.
- Sonra karbonatı ekleyin ve güzelce karışmasını sağlayın.
- Bu sırada başka bir tavada sıvı yağı ısıtın.
- Karışımı kaşık yardımıyla alın ve yayık köfte şekli vererek tavaya koyun.
- Orta ateşte iki tarafı da kızarana kadar çevirerek pişirin ve yanında sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz!
- 3 tane orta boy kabak
- 1 tane kuru soğan
- 1 tutam maydonoz
- 3 tane yumurta
- 2 tane taze soğan
- 4 yemek kaşığı un
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 tutam pul biber
- 1 tutam tuz
- 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı;
- Kabakları iyice yıkadıktan sonra kabuğunu soymadan rendeleyebilirsiniz. Rendelenen kabakların suyunu iyice süzüp bir kaba koyun.
- Yumurtaları kırın, yeşillikleri ince ince doğrayın, baharatlarla birlikte unu kabağın üzerine ekleyin. Kıvamına göre unun miktarını artırabilirsiniz.
- Sonra karbonatı ekleyin ve güzelce karışmasını sağlayın.
- Bu sırada başka bir tavada sıvı yağı ısıtın.
- Karışımı kaşık yardımıyla alın ve yayık köfte şekli vererek tavaya koyun.
- Orta ateşte iki tarafı da kızarana kadar çevirerek pişirin ve yanında sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz!