- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Malzemeler
1 kg. kabak
1 kg. kabak
1 orta boy kuru soğan
1 demet dereotu
1 kâse yoğurt (süzme)
3 diş sarmısak
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
1 demet dereotu
1 kâse yoğurt (süzme)
3 diş sarmısak
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Tarifi
Kabaklar temizlenip soyulur. Rendelenir. Bir süzgecin içinde iyice suları sıkılır. Diğer yanda ufak yemeklik doğran-mış kuru soğan yağ ile kavrulur. Kabaklar ilave edilir. Tence-renin kapağı kapatılıp ara sıra açılıp karıştırılarak iyice suyu çektirilir. Süzme yoğurt ile sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Soğu-yan kabak ile karıştırılır. Servis tabağına alındıktan sonra de-reotu ile süslenir.
Not: Diyet yemekler yaparken teflon tencere kullanmaya özen gösterin. Az yağ kullandığımız için kavrulurken soğanla-rımız yanmaz.