OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Malzemeler
3 adet kabak(orta büyüklükte)
2 adet kuru soğan
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
4-5 yemek kaşığı un
tuz-karabiber (isterseniz pul biber)
yarım demet ince kıyılmış dereotu ve maydanoz
kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı
Kabakları rendeleyip sıkıp suyunu süzüyoruz ve bir kaba koyuyoruz, içine yumurtayı kırıp ince doğranmış dereotu ve maydanozu ekleyip unu da ilave ediyoruz.
Daha sonra tuz ,karabiber ve kabartma tozunu ekleyip fazla koyu kıvamlı olmayan bir hamur elde ediyoruz,hamuru bekletirsek kabaklar sulanabilir.
Bu yüzden fazla bekletmeden kızgın yağa kaşık yardımıyla hamurdan döküp biraz bastırıyoruz ve iki tarafını da güzelce kızartıyoruz.
Kızaran mücverleri kağıt havlu üzerine alıp daha sonra servis ediyoruz, afiyet olsun.
İsterseniz aynı hamura birer tane havuç ve patates ekleyip daha zengin bir mücver de yapabilirsiniz.
3 adet kabak(orta büyüklükte)
2 adet kuru soğan
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
4-5 yemek kaşığı un
tuz-karabiber (isterseniz pul biber)
yarım demet ince kıyılmış dereotu ve maydanoz
kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı
Kabakları rendeleyip sıkıp suyunu süzüyoruz ve bir kaba koyuyoruz, içine yumurtayı kırıp ince doğranmış dereotu ve maydanozu ekleyip unu da ilave ediyoruz.
Daha sonra tuz ,karabiber ve kabartma tozunu ekleyip fazla koyu kıvamlı olmayan bir hamur elde ediyoruz,hamuru bekletirsek kabaklar sulanabilir.
Bu yüzden fazla bekletmeden kızgın yağa kaşık yardımıyla hamurdan döküp biraz bastırıyoruz ve iki tarafını da güzelce kızartıyoruz.
Kızaran mücverleri kağıt havlu üzerine alıp daha sonra servis ediyoruz, afiyet olsun.
İsterseniz aynı hamura birer tane havuç ve patates ekleyip daha zengin bir mücver de yapabilirsiniz.