- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 9 Haz 2015
-
- Mesajlar
- 12,474
-
- MFC Puanı
- 1,810
Kabak Çorbası:
Malzemeler:
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
6-7 orta boy kabak
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı süt
1-2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
tuz, karabiber
bir demet taze nane
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
6-7 orta boy kabak
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı süt
1-2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
tuz, karabiber
bir demet taze nane
Hazırlanması:
Kalın tabanlı bir tencerede, orta ateşte yağı eritip, çentilmiş soğan ve sarımsakları 8-10 dakika çevirin. Temizleyip ince doğradığınız kabakları, sıcak sütü, tuzu ve istediğiniz kadar karabiberi tencereye ilave edip, bir taşım kaynattıktan sonra, hafif ateşte yarım saat pişirin.
Tencereyi ateşten alıp, çorbayı el blendırı ile ya da robotta iyice karıştırın, sonra yine tencereye boşaltıp önceden iyice çırptığınız yoğurdu ve limon suyunu yine çırparak ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirin.
Servis yaparken üzerine taze nane serpiştirin.
Kalın tabanlı bir tencerede, orta ateşte yağı eritip, çentilmiş soğan ve sarımsakları 8-10 dakika çevirin. Temizleyip ince doğradığınız kabakları, sıcak sütü, tuzu ve istediğiniz kadar karabiberi tencereye ilave edip, bir taşım kaynattıktan sonra, hafif ateşte yarım saat pişirin.
Tencereyi ateşten alıp, çorbayı el blendırı ile ya da robotta iyice karıştırın, sonra yine tencereye boşaltıp önceden iyice çırptığınız yoğurdu ve limon suyunu yine çırparak ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirin.
Servis yaparken üzerine taze nane serpiştirin.
Kabak Çorbası
Formda kalmak isteyenlere özel kabak çorbası tarifi...
Yaz henüz bitmiş değil. Geç tatil planı yapanlar, hala forma girmeye çalışıyorsanız bu çorba tam size göre...
Malzemeler
2 adet orta boy kabak
1er adet orta boy havuç ve patates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
5 su bardağı su
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı tereyağı
Nasıl yapılır
Kabak, havuç, patates ve soğanın kabuklarını soyun. İri küp şeklinde doğradıktan sonra tencereye alın. İçine sarımsak, su, tuz ve karabiber ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin ve blenderden geçirip, tekrar tencereye alın. Tereyağını bir tavada eritip, çorbanın üzerine gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun...