OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
4 Adet soğan
4 Diş sarımsak
4 Adet domates
Yarım demet maydanoz
Tozşeker
Yarım su bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Kabakları iyice yıkayıp, sap kısımlarını kesin.
Kabukalarını soymadan ikiye bölün.
Bir kaşık yardımı ile içlerini kayık şeklinde oyun.
Tekrar yıkayın ve süzün.
Soğanları ayıklayıp, yarım ay şeklinde ince ince kıyın.
Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartın ve küp şeklinde doğrayın.
Sarımsakları ayıklayıp, incecik kıyın.
Tüm malzemeyi tuz, tozşeker ve karabiber ile tatlandırıp, karıştırın.
Geniş yüzeyli bir tencereye kabakları dizin.
Her kabak diliminin üzerine hazırladığınız içten eşit miktarda koyun.
Artanı kabakların kenarına dağıtın.
Zeytinyağı ve 1/4 su bardağı su ekleyip, kısık ateşte 45 dakika pişirin
4 Diş sarımsak
4 Adet domates
Yarım demet maydanoz
Tozşeker
Yarım su bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Kabakları iyice yıkayıp, sap kısımlarını kesin.
Kabukalarını soymadan ikiye bölün.
Bir kaşık yardımı ile içlerini kayık şeklinde oyun.
Tekrar yıkayın ve süzün.
Soğanları ayıklayıp, yarım ay şeklinde ince ince kıyın.
Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartın ve küp şeklinde doğrayın.
Sarımsakları ayıklayıp, incecik kıyın.
Tüm malzemeyi tuz, tozşeker ve karabiber ile tatlandırıp, karıştırın.
Geniş yüzeyli bir tencereye kabakları dizin.
Her kabak diliminin üzerine hazırladığınız içten eşit miktarda koyun.
Artanı kabakların kenarına dağıtın.
Zeytinyağı ve 1/4 su bardağı su ekleyip, kısık ateşte 45 dakika pişirin