- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 9 Haz 2015
-
- Mesajlar
- 12,474
-
- MFC Puanı
- 1,810
Kabak Bayıldı Nasıl Yapılır
Malzemeler
Yeşil kabak 6 orta boy 1 kg
Zeytinyağı (kızarırken çektiği) 8 yemek kaşığı 80 gram
Soğan 2 orta boy 150 gram
Domates 2 küçük boy 200 gram
Maydanoz 1/3 demet 20 gram
Sarmısak 2 diş 5 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Şeker 1 tatlı kaşığı 4 gram
Su (sicak) 1 su bardağı 200 gram
Tarif
Sebzeleri yıka
Kabağın saplarını kesip, boyuna 2 parçaya böl
Tavaya yağı ve kabakları koy, kapağı ört, kısık ateşte, ara sıra çevirerek yumuşat, ortalarını kaşıkla çukurlaştır
Yayvan bir tencereye diz
Soğanı soy, yıka ince ince doğra, kabakların kızardığı yağda 2-3 dakika öldür
1 domatesi ikiye böl, yansını kabak sayısı kadar dilimle,
kalan domatesleri küçük küçük doğra,
soğana kat bir iki kez çevir, ocağı kapat
Maydanozu ayıkla, ince ince kıy
Sarmısağı soy, ince ince doğra
Maydanoz, sarımsak, tuz ve şekeri soğana ekle, karştır
Kabağın çukur kısımlarını bu içle doldur,
üstlerine dilimlenmiş domatesleri yerleştir
Tencerenin kenarından suyu koy,
kabaklar yumuşayıncaya değin, 35-40 dakika kadar pişir