- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79

Malzemeler :
2 paket yulaflı bisküvi
125 gram eritilmiş margarin
Üzeri için:
2 paket limon jölesi
1 paket labne peyniri
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 paket labne peyniri
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Sosu için:
2 su bardağı vişne suyu
2 çorba kaşığı buğday nişastası
3 su bardağı tozşeker
1 su bardağı çilek püresi
2 çorba kaşığı buğday nişastası
3 su bardağı tozşeker
1 su bardağı çilek püresi
TARİFİ:
Jöleleri hazırlayın (püf noktasına dikkat!). Kremşantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile mikserleyin. Krem şantiye hazırladığınız jöleyi ve labne peynirini ekleyip çırpın. Bisküvileri robottan geçirip margarinle karıştırın. Karışımı kelepçeli kalıba yayın. Jöleli karışımı bisküvilerin üzerine yayıp, buzdolabında 1 gece bekletin. Sos için vişne suyu, nişasta ve tozşekeri bir tencerede karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca tencereyi
ocaktan alıp, çilek püresini ekleyin ve karıştırın. ılındıktan sonra kelepçeli kalıptaki cheesecake'in üzerine yayın. Donması için buzdolabında 1-2 saat daha bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
ocaktan alıp, çilek püresini ekleyin ve karıştırın. ılındıktan sonra kelepçeli kalıptaki cheesecake'in üzerine yayın. Donması için buzdolabında 1-2 saat daha bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
Püf noktası
Cheesecake'in peynirli kremasinin daha koyu kıvamlı olmasi için, jöleyi kutusunda yazan miktardan daha az su koyarak hazırlayın.