Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Jöle saç döker mi, yumurta saç dökülmesini önler mi?

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Jöle saç döker mi, yumurta saç dökülmesini önler mi?
LbR7j0.jpg

Uzmanlar günde yüz tel saç dökülmesini normal olarak kabul ediyor ancak yüz telden fazla dökülen, kıyafetlerimizden veya yatağımızdan sürekli toplamak zorunda kaldığımız saçlar konusunda uyarıyor.

Saç dökülmesi, kadın-erkek pek çok kişinin sorunu. Vitamin eksikliği, genetik faktörler, bazı iç hastalıkları ve hatalı uygulamalar saç dökülmesine sebep olabiliyor.

Dermatoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Seher Küçükoğlu Cesur, saç dökülmesinin önemli bir sorun olduğunu ve ciddiye alınması gerektiğini belirterek tiroit hastalığının da saç dökülmesi yapabildiğini söylüyor:

“Bazen saç dökülmesi şikâyetiyle gelen hastanın tiroit problemi olduğunu buluyoruz. Lupus dediğimiz bazı bağ dokusu hastalıkları var. Bunlarda da hasta bize saç dökülmesi diye gelir. Yaptığımız bazı tetkikler sonucunda hastada lupus hastalığı olduğunu görürüz ve hastayı o ilgili doktora yönlendiririz. Yani saç dökülmesi deyip geçmemek, mutlaka hekime başvurup, dökülmenin sebebini araştırmak gerekiyor.”

SEZARYENDEN SONRA DA SAÇ DÖKÜLEBİLİR

Saç dökülmesinin farklı sebeplerden kaynaklandığını, bunlardan birinin de doğumdan sonra hormonların değişmesi olduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı, “Sezaryen ile doğum yapan kişilerde ise anesteziye bağlı olarak saç dökülmesi olabilir. Doğum sonrası emzirmeye bağlı vitamin eksikliği sebebiyle de dökülmeler oluşabilir. Genellikle doğumdan sonra 3’üncü veya 4’üncü ayda çoğu annede saç dökülmesi görülür” diyor.

FÖN-MAŞA DÜŞMAN BAŞA

Jöle, sprey gibi ürünlerin saç dökülmesine neden olduğu düşünülür ancak Dermatoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Seher Küçükoğlu Cesur, aynı görüşte değil:

“Jöle, sprey gibi ürünler saç dökülmesine sebep olmaz. Ancak düzleştirici, maşa veya fön makinesi kullanmak, saçı dışarıdan müdahale ile sürekli çekmeye bağlı olarak dökülmelere sebep olur. Aynı zamanda saça yüksek ısı uygulandığında da saçın yapısı bozulur. Saçın bu tarz uygulamalara çok fazla maruz bırakılmasını önermiyoruz.”

VÜCUDUNUZ KADAR SAÇINIZI DA BESLEYİN

Eğer saç dökülmesi semptomatik alopesi yani genel saç dökülmesi ise kişiye mutlaka kan tahlili yapılması ve vitamin değerlerine bakılması gerektiğini aktaran Dr. Cesur, saç dökülmesinde tedavi yöntemlerine ve saç dökülmesini önleyecek tedbirlere de değindi:

“Eksik olan vitaminler belirlenir ve yerine konur. Saç sağlığı için özellikle et grubunda bulunan demir vitamini, tahıl grubunun içerisinde bulunan B12 vitamini, yeşil sebzelerde bulunan folik asit ve yumurtada bulunan biyotin değerleri önemlidir. Ayrıca şu noktalara dikkat edilmelidir:

* Saçlarla çok oynanmamalı ve saçlara sıcak uygulamalar yapılmamalıdır.

* Yaz aylarında, özellikle yoğun güneş sebebiyle kuruyan saçlar mutlaka nemlendirilmelidir.

* Dengeli ve düzenli beslenmeye özen gösterilmelidir.

* Dökülme fark edildiğinde erken müdahale edilmelidir. Çünkü erken müdahale saçların çabucak toparlanmasına yardımcı olur.

*Saç dökülmesi bazı şampuanlar ve damlaların yanı sıra mezoterapi veya PRP uygulamaları ile durdurulabilir."
 
Üst Alt