Keki için :
4 adet yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı su
2 adet kabartma tozu
Kreması için :
1 litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker
1 paket krem şanti
50 gram tereyağı
Pasta üstü ve süsü için :
1 adet krem şanti
3 paket rulokatlı
İsteğe göre jelibon ve bonibonlu
1 paket sade çikolata
Jelibonlu Pasta Tarifi'nin Yapılışı
Kek :
Şeker ve yumurta bir kaba alınarak Mikser yardımıyla beyazlayana kadar 10 dk çırpın. Sonrada ğer malzemeleri de ekleyerek 5 dk mikserle çırpın, önceden ısıtılmış 180 c kekinizi pişirin, Halkalı Demirdöküm Servisi kekinizin piştiğinden emin olmadan fırınınızın kapağını açmayın.
Krema :
Tencereye süt, un, nişasta, şeker konularak iyice karıştırın,sonra orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin, ocaktan indirmeye yakın tereyağını içine atın, piştikten sonra soğumaya bırakın, soğuduktan sonra 1 paket krem şantiyi ekleyin ve karıştırın.
Süsleme :
Keki ortadan kesin ve 2 parçaya ayırın, pastanın en altına ve ortasına kremayı sürün, sonra içine 1 paket çikolatayı rendeleyin, pastanın diğer katını kapatın, üzerine kremadan sürün onun üzerine krem şanti sürün, rulokatları kenarlarına dizin, üst kısmını jelibon ve bonibonla süsleyin ve kurdelayı unutmayın
4 adet yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı su
2 adet kabartma tozu
Kreması için :
1 litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker
1 paket krem şanti
50 gram tereyağı
Pasta üstü ve süsü için :
1 adet krem şanti
3 paket rulokatlı
İsteğe göre jelibon ve bonibonlu
1 paket sade çikolata
Jelibonlu Pasta Tarifi'nin Yapılışı
Kek :
Şeker ve yumurta bir kaba alınarak Mikser yardımıyla beyazlayana kadar 10 dk çırpın. Sonrada ğer malzemeleri de ekleyerek 5 dk mikserle çırpın, önceden ısıtılmış 180 c kekinizi pişirin, Halkalı Demirdöküm Servisi kekinizin piştiğinden emin olmadan fırınınızın kapağını açmayın.
Krema :
Tencereye süt, un, nişasta, şeker konularak iyice karıştırın,sonra orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin, ocaktan indirmeye yakın tereyağını içine atın, piştikten sonra soğumaya bırakın, soğuduktan sonra 1 paket krem şantiyi ekleyin ve karıştırın.
Süsleme :
Keki ortadan kesin ve 2 parçaya ayırın, pastanın en altına ve ortasına kremayı sürün, sonra içine 1 paket çikolatayı rendeleyin, pastanın diğer katını kapatın, üzerine kremadan sürün onun üzerine krem şanti sürün, rulokatları kenarlarına dizin, üst kısmını jelibon ve bonibonla süsleyin ve kurdelayı unutmayın