-
-
-
- MFC Puanı
- 79
Kuruluş 2007
Eğitim dil(ler)i Türkçe İngilizce
Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş
Akademik birimler 6 fakülte 2 yüksekokul
Konum , İzmir, Türkiye
Web sitesi izmir.edu.tr
İzmir Üniversitesi, İzmir'in 6. üniversitesidir. Üniversite 2007 yılında Doğanata Grubu'nun önderliğinde Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı (DEKVA) tarafından kurulmuş olup 2008-2009 öğretim yılında eğitim-öğretim hizmeti vermeye başlamıştır.
Üniversitenin binası, Üçkuyular mevkiinde bulunmaktadır. Binanın merkezi bir konumda bulunması sebebiyle metro, deniz ve karayolu ile ulaşım kolaydır.
YÖK tarafından başvurusu tamamlanmış ve açık olan bölümler: Fen - Edebiyat Fakültesi (Matematik Bilgisayar Bilimleri Bölümü), İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (Uluslararası İlişkiler Bölümü ve İşletme Bölümü), Mühendislik Fakültesi (Bilgisayar Mühendislği Bölümü, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü, Yazılım Mühendisliği Bölümü), Hukuk Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu (Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama Bölümü, Elektronik Haberleşme Bölümü, Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü) dur.
Üniversitenin dört yıllık lisans bölümlerinde hazırlık eğitimi zorunludur.Hazırlık sınıfından muaf olmak için üniversitenin kendi yapacağı yeterlilik sınavından muaf olmak ya da TOEFL (Test of English as a Foreign Language), IELTS (International English Language Testing System), CAE (Certificate in Advanced English), CPE (Certificate of Proficiency in English), FCE (First Certificate in English), KPDS (Kamu Personeli Dil Sınavı) gibi resmi kurumlarca yapılan sınavlardan gereken başarı şartlarını sağlamak gerekir.
Üniversiteye bağlı bölümler
Fakülteler
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İşletme Bölümü
Uluslararası İlişkiler Bölümü
Uluslararası Ticaret ve Finans
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
Fen-Edebiyat Fakültesi
Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü
Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü
İngilizce Öğretmenliği Bölümü
Psikoloji
Türk Dili ve Edebiyatı
Mühendislik Fakültesi [değiştir]
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü (İng.)
Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü (İng.)
Yazılım Mühendisliği (İng.)
Endüstri Mühendisliği (İng.)
Mimarlık Fakültesi
Mimarlık
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü
Hukuk Fakültesi
Tıp Fakültesi
3 Temmuz 2011 tarih ve 2011/2018 numaralı Bakanlar Kurulu kararı ile kurulan İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi ilk öğrencilerini 2012-2013 akademik yılında kabul edecek
Meslek Yüksek Okulu
Bilgisayar Programcılığı Bölümü
Elektronik ve Haberleşme Teknolojileri Bölümü
Ağırlama Hizmetleri(Turizm) Bölümü
Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı
Turizm ve Seyahat İşletmeciliği Programı
Çocuk Gelişimi
Sağlık Yüksek Okulu
Hemşirelik Bölümü
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon
Yabancı Diller Yüksek Okulu
Eğitim dil(ler)i Türkçe İngilizce
Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş
Akademik birimler 6 fakülte 2 yüksekokul
Konum , İzmir, Türkiye
Web sitesi izmir.edu.tr
İzmir Üniversitesi, İzmir'in 6. üniversitesidir. Üniversite 2007 yılında Doğanata Grubu'nun önderliğinde Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı (DEKVA) tarafından kurulmuş olup 2008-2009 öğretim yılında eğitim-öğretim hizmeti vermeye başlamıştır.
Üniversitenin binası, Üçkuyular mevkiinde bulunmaktadır. Binanın merkezi bir konumda bulunması sebebiyle metro, deniz ve karayolu ile ulaşım kolaydır.
YÖK tarafından başvurusu tamamlanmış ve açık olan bölümler: Fen - Edebiyat Fakültesi (Matematik Bilgisayar Bilimleri Bölümü), İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (Uluslararası İlişkiler Bölümü ve İşletme Bölümü), Mühendislik Fakültesi (Bilgisayar Mühendislği Bölümü, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü, Yazılım Mühendisliği Bölümü), Hukuk Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu (Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama Bölümü, Elektronik Haberleşme Bölümü, Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü) dur.
Üniversitenin dört yıllık lisans bölümlerinde hazırlık eğitimi zorunludur.Hazırlık sınıfından muaf olmak için üniversitenin kendi yapacağı yeterlilik sınavından muaf olmak ya da TOEFL (Test of English as a Foreign Language), IELTS (International English Language Testing System), CAE (Certificate in Advanced English), CPE (Certificate of Proficiency in English), FCE (First Certificate in English), KPDS (Kamu Personeli Dil Sınavı) gibi resmi kurumlarca yapılan sınavlardan gereken başarı şartlarını sağlamak gerekir.
Üniversiteye bağlı bölümler
Fakülteler
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İşletme Bölümü
Uluslararası İlişkiler Bölümü
Uluslararası Ticaret ve Finans
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
Fen-Edebiyat Fakültesi
Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü
Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü
İngilizce Öğretmenliği Bölümü
Psikoloji
Türk Dili ve Edebiyatı
Mühendislik Fakültesi [değiştir]
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü (İng.)
Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü (İng.)
Yazılım Mühendisliği (İng.)
Endüstri Mühendisliği (İng.)
Mimarlık Fakültesi
Mimarlık
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü
Hukuk Fakültesi
Tıp Fakültesi
3 Temmuz 2011 tarih ve 2011/2018 numaralı Bakanlar Kurulu kararı ile kurulan İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi ilk öğrencilerini 2012-2013 akademik yılında kabul edecek
Meslek Yüksek Okulu
Bilgisayar Programcılığı Bölümü
Elektronik ve Haberleşme Teknolojileri Bölümü
Ağırlama Hizmetleri(Turizm) Bölümü
Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı
Turizm ve Seyahat İşletmeciliği Programı
Çocuk Gelişimi
Sağlık Yüksek Okulu
Hemşirelik Bölümü
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon
Yabancı Diller Yüksek Okulu