Dünyanın En İyi En Yeni Oteli seçilen Angel's Peninsula'nın şef aşçısı Mehmet Soykan'dan muhteşem yemek tarifleri sofranıza geliyor.
MALZEMELER
Dana bonfile 130 gr Porçini mantar 4 adet Patlıcan 1 adet Kabak 1 adet Kapya biber 1 adet Zeytinyağı 4 çorba kaşığı Taze kekik 2 dal Tuz 1/2 çay kaşığı Karabiber 1/2 çay kaşığı Dömiglas sos 3 yemek kaşığı Karışık taze baharat 1 tutam
YAPILIŞI:
Kasabınızdan kesilmiş olarak aldığınız dana madalyonu tuz, karabiber ve zeytinyağıyla terbiye ediniz. Bir tavada kızdırılan zeytinyağında dana madalyonu mühürleyiniz. 180 derecedeki fırında 12 dakika pişiriniz. Patlıcan, kabak ve kapya biberi boylamasına kesip ızgarada pişiriniz. Üst üste koyarak rulo şeklinde sarınız, fırında pişen madalyonların yanına diziniz. Porçini mantarı da tavada soteleyip etin üzerine aktarıp ikram ediniz.
Dömiglas sos
MALZEMELER
Dana kemiği 1 adet Sarımsak 7-8 diş Soğan 1 adet Taze kekik 3 dal Taze biberiye 3 dal Havuç 1dal Tane karabiber 1 çay kaşığı
YAPILIŞI: Öncelikle kemikler kırılıp parçalanır. 180-200 derece fırında kemiklerin ilik ve yağları akıncaya kadar kızartılır. Bir tencerede gelişigüzel doğranmış sebzelerle beraber kavrulur.Üzerine su çekilip 3- 4 saat kaynatılır.Daha sonra süzülüp tekrar kaynatılmaya devamedilir. Tuzu, lezzeti ve kıvamı ayarlanıp ocaktan alınır. Izgara etlerin yanında sıcak sos olarak servis edebilirsiniz.
Not : Arkadaşlar Şarapla birlikte deneyiniz
MALZEMELER
Dana bonfile 130 gr Porçini mantar 4 adet Patlıcan 1 adet Kabak 1 adet Kapya biber 1 adet Zeytinyağı 4 çorba kaşığı Taze kekik 2 dal Tuz 1/2 çay kaşığı Karabiber 1/2 çay kaşığı Dömiglas sos 3 yemek kaşığı Karışık taze baharat 1 tutam
YAPILIŞI:
Kasabınızdan kesilmiş olarak aldığınız dana madalyonu tuz, karabiber ve zeytinyağıyla terbiye ediniz. Bir tavada kızdırılan zeytinyağında dana madalyonu mühürleyiniz. 180 derecedeki fırında 12 dakika pişiriniz. Patlıcan, kabak ve kapya biberi boylamasına kesip ızgarada pişiriniz. Üst üste koyarak rulo şeklinde sarınız, fırında pişen madalyonların yanına diziniz. Porçini mantarı da tavada soteleyip etin üzerine aktarıp ikram ediniz.
Dömiglas sos
MALZEMELER
Dana kemiği 1 adet Sarımsak 7-8 diş Soğan 1 adet Taze kekik 3 dal Taze biberiye 3 dal Havuç 1dal Tane karabiber 1 çay kaşığı
YAPILIŞI: Öncelikle kemikler kırılıp parçalanır. 180-200 derece fırında kemiklerin ilik ve yağları akıncaya kadar kızartılır. Bir tencerede gelişigüzel doğranmış sebzelerle beraber kavrulur.Üzerine su çekilip 3- 4 saat kaynatılır.Daha sonra süzülüp tekrar kaynatılmaya devamedilir. Tuzu, lezzeti ve kıvamı ayarlanıp ocaktan alınır. Izgara etlerin yanında sıcak sos olarak servis edebilirsiniz.
Not : Arkadaşlar Şarapla birlikte deneyiniz