Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

İyi iletişimin püf noktaları

PeriKızı

Moderatör
  • Üyelik Tarihi
    22 May 2019
  • Mesajlar
    8,675
  • MFC Puanı
    26,914
Etkili iletişim kurmak için bir numara var ama bu emek vermeden yapabileceğiniz bir şey değil. Yani, bir çaba sarf etmeye hazır olmalısınız, çünkü iyi iletişim becerileri tek bir gecede kazanılmaz. Aşağıda, başkalarıyla olan ilişkilerinizi geliştirmenize, daha az tartışmaya girmenize ve diğer insanlarlayken kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olacak etkili iletişim tekniklerini listeliyoruz.

Silahsızlandırma: Diğer kişinin söylediği şeyde bazı gerçekleri görmeyi gerektirir. Unutulmamalıdır ki, öncelikle mutlak gerçek diye bir şey yoktur ve ikinci olarak, hiç kimse bir şey hakkında tamamen haklı değildir. Bu nedenle egonuzu bir kenara koyun ve diğer kişinin argümanındaki gerçeği kabul edin. Böylece, sizi dinlemesi için diğer kişinin kapısını aralarsınız. Bunu yaptığınızda kendilerini daha çok anlaşılmış ve daha rahat hissedeceklerdir ve sizi dinlemeye daha çok istekli olacaklardır.

Empati Kurmak: Bu, kendinizi diğer kişinin yerine koymayı ve görüşlerini paylaşmadan duygularını hissetmenizi gerektirir. Diğer kişinin onlarla empati kurduğunuzu hissetmesi için sözlerini tekrar etmeniz, duygularını kabul etmeniz ve söylediklerini dikkat etmeniz gerekir.

Soru sorma: Siz psişik değilsiniz, yani bazen kafanızı meşgul eden ve söylenenleri kaçırmanıza neden olan şeyler var demektir, ancak çok utanmış, tembel ya da bir tekrarlama istemeye korkuyorsunuz demektir. Yanlış anlaşılmayı önlemek ve nasıl düşündüklerini ve hissettiklerini öğrenmek için sorular sormak gerekir. Sorular hassas ve saygılı bir şekilde sorulmalıdır.

“Şunu hissediyorum ki sen…”: Hiçbir zaman bir cümleye, onları suçlayan bir şekilde başlamayın, ör. “Beni sinirlendiriyorsun” ya da “sen aptalın tekisin”. Duygularınızdan sorumlu olan tek kişi sizsiniz, başkaları değil. Kötü hissediyorsunuz, çünkü diğer kişinin olduğu gibi değil sizin istediğiniz gibi olmasını istiyorsunuz, ve bu aslında oldukça mantıksız bir şey. Bu nedenle, duygularınızın sorumluluğunu alın ve nasıl hissettiğinizi onlara söyleyin.

Şefkat: Çatışmayı her zaman olumlu ve hoş bir şeyle sonlandırın; bu şu anda üzgün olsanız bile onları takdir ettiğinizi gösterir. Bu onların kendilerini daha huzurlu hissetmelerini sağlayacak ve daha az savunmacı olmalarına yarayacak.
 
Üst Alt