Rapunzel
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 11 Mar 2015
-
- Mesajlar
- 5,320
-
- MFC Puanı
- -445
İyi Çikolatayı Anlamak İçin İpucları
Cikolata, damağı tatlandırmakla kalmıyor, aynı zamanda mutluluk hormonu salgılamamıza da yarıyor. Peki bu karşı konulamaz lezzetin kalitesini nasıl anlayacaksınız? İşte kaliteli bir cikolatayı anlama tuyoları
Celal Bayar Universitesi Muhendislik Fakultesi Gıda Muhendisliği Bolumu Oğretim Uyesi Doc. Dr. Ozlem Tokuşoğlu, kaliteli cikolatanın nasıl anlaşılabileceğine dair ipucları verdi. İşte cikolata alırken bakmanız gereken ayrıntılar...
Elinizde eriyen cikolatadan korkmayın!
Kaliteli cikolata elle tutulduğunda birkac saniyede erimeye başlar. Bunun nedeni kakao yağının 34 derecede erimesi. Kaliteli bir cikolata, kakao yağıyla yapılır, kakao yağı vucut ısısında eriyen tek yağdır. Hızlı erime, cikolatanın kalitesi icin bir gosterge ve cikolatada yuksek oranda kakao yağı kullanıldığının kanıtı.
Etiketinde bunlar yazıyorsa kalitesi sorunlu!
Alınan cikolataların etiketlerini iyi okumak gerekiyor. Doğal ibaresi altında satılan bircok cikolata, uygunsuz ve zararlı olabilen trans yağlar, mısır şurubu, yapay tatlandırıcılar, soya proteinleri, monosodyum glutamat-msg, koruyucular, stabilizerler gibi icerikleri bulundurabiliyor.
Kaliteli cikolatanın omru
Araştırma sonuclarına gore, tum şartları cok iyi kontrol edilmiş tablet cikolatalar, oda, market sıcaklığı altında (18-22 derece), buzdolabında (ortalama 4 derece) veya derin dondurucuda, yağ ciceklenmesi veya beyazlaşma olmaksızın bir yıldan uzun sure saklanabilir
Cikolata, damağı tatlandırmakla kalmıyor, aynı zamanda mutluluk hormonu salgılamamıza da yarıyor. Peki bu karşı konulamaz lezzetin kalitesini nasıl anlayacaksınız? İşte kaliteli bir cikolatayı anlama tuyoları
Celal Bayar Universitesi Muhendislik Fakultesi Gıda Muhendisliği Bolumu Oğretim Uyesi Doc. Dr. Ozlem Tokuşoğlu, kaliteli cikolatanın nasıl anlaşılabileceğine dair ipucları verdi. İşte cikolata alırken bakmanız gereken ayrıntılar...
Elinizde eriyen cikolatadan korkmayın!
Kaliteli cikolata elle tutulduğunda birkac saniyede erimeye başlar. Bunun nedeni kakao yağının 34 derecede erimesi. Kaliteli bir cikolata, kakao yağıyla yapılır, kakao yağı vucut ısısında eriyen tek yağdır. Hızlı erime, cikolatanın kalitesi icin bir gosterge ve cikolatada yuksek oranda kakao yağı kullanıldığının kanıtı.
Etiketinde bunlar yazıyorsa kalitesi sorunlu!
Alınan cikolataların etiketlerini iyi okumak gerekiyor. Doğal ibaresi altında satılan bircok cikolata, uygunsuz ve zararlı olabilen trans yağlar, mısır şurubu, yapay tatlandırıcılar, soya proteinleri, monosodyum glutamat-msg, koruyucular, stabilizerler gibi icerikleri bulundurabiliyor.
Kaliteli cikolatanın omru
Araştırma sonuclarına gore, tum şartları cok iyi kontrol edilmiş tablet cikolatalar, oda, market sıcaklığı altında (18-22 derece), buzdolabında (ortalama 4 derece) veya derin dondurucuda, yağ ciceklenmesi veya beyazlaşma olmaksızın bir yıldan uzun sure saklanabilir