- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Malzemeler
600 gr Kuzu kuşbaşı
1 tatlı kaşığı Tuz
1/2 Çorba Kaşığı Karabiber
1/2 adet Limon
200 gr Arpacık soğanı
200 gr Patlıcan
50 gr Dolmalık biber
1/2 bardak Zeytinyağı
200 gr Domates
30 gr margarin
1 bardak Su
1 tatlı kaşığı Tuz
1/2 tatlı kaşığı Karabiber
1/2 demet Maydanoz
1 tatlı kaşığı Tuz
1/2 Çorba Kaşığı Karabiber
1/2 adet Limon
200 gr Arpacık soğanı
200 gr Patlıcan
50 gr Dolmalık biber
1/2 bardak Zeytinyağı
200 gr Domates
30 gr margarin
1 bardak Su
1 tatlı kaşığı Tuz
1/2 tatlı kaşığı Karabiber
1/2 demet Maydanoz
Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak limonun kabuğunu ve iç tarafındaki beyaz etli kısmını alıp, atın. Limonun kalan kısmını ince dilimleyin. Arpacık soğanlarını ayıklayıp, bütün olarak bırakın. Patlıcanları hareli soyun. Uzunlamasına dörde bölüp, çekirdekli kısımlarını alın, iri parçalar halinde -kuşbaşı et büyüklüğünde- doğrayın. Dolmalık biberin sap ve çekirdekli kısmını alıp, atın. İri parçalar halinde doğrayın. Domatesleri, kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi doğrayın. Maydanozu yıkayıp, iyice kuruladıktan sonra, ince kıyın.
Etlerin üzerine tuz ve biberi serpin. Bir kaşıkla iyice karıştırın. Bir tencerenin dibine, tuzlanıp biberlenmiş kuzu etlerini koyun. Tencereyi bir kenara kaldırın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Sırasıyla arpacık soğanı, patlıcanı ve dolmalık biberi, bir maşayla kızardıkça alt üst ederek, pişirin. Sebzeleri, fazla yağlarını süzdürmek üzere kağıt peçete üzerine çıkartın.