Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

İstanbul'da okullar tatil

Sezen

Ne Diyosak O....
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    29,008
31 Aralık Perşembe günü için Türkiye genelinde şimdiye kadar İstanbul dahil 26 ilde okullar tatil ilan edildi.
Türkiye genelinde şimdiye kadar 26 ilde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil ilan edildi.

İstanbul Valisi Şahin, kar yağışı nedeniyle okulların bugün tatil edildiğini açıkladı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin tatili şöyle duyurdu:

'Meteorolojik tahminlere göre ilimizde yoğun kar yağışı beklendiğinden 31.12.2015 Perşembe günü eğitim-öğretime bir gün ara verilmiştir.'

Cuma günün yılbaşı nedeniyle resmi tatil olan okullarda yarın kar tatilinde eklenmesiyle İstanbul'daki öğrenciler 4 günlük tatil

yapacak.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime bir gün ara verildiğini, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personellerin idari izinli sayılacakları bildirdi.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan değerlendirmelere göre; İstanbul ilinde devam eden kar yağışının zamanla etkisini sürdüreceği ve aralıklarla artarak devam edeceği beklenmektedir.Kar birikintileri, don ve buzlanmanın özellikle ara cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında meydana getirebileceği olumsuz etkiler göz önüne alınarak, her hangi bir sıkıntı veya mağduriyetle karşılaşılmaması için tedbir amacıyla; anaokulları, ilk, orta,liselerde eğitim ve öğretime, özel kreş, gündüz bakımevleri, çocuk kulüpleri, rehberlik araştırma merkezleri ve halk eğitim merkezlerinin faaliyetlerine 31 Aralık Perşembe günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür” denildi.

Açıklamada ayrıca, "Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personeller idari izinli sayılacaklardır” ifadelerine yer verildi.
Kar nedeniyle vakıf üniversiteleri bugün tatil
Ka yağışı ve buzlanma nedeniyle, İTÜ'den sonra, İstanbul'daki pek çok vakıf üniversitesinde de bugün tatil ilan edildi.

Bahçeşehir Üniversitesi kar nedeniyle bugün eğitim yapılmayacağını, ancak Akademik Takvim'e uyularak cumartesi ve pazar günkü sınavların gerçekleştirileceğini duyurdu.

Bilgi Üniversitesi, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Piri Reis Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, İstanbul Arel Üniversitesi, Kemerburgaz Üniversitesi ve Okan Üniversitesi'nde de bugün ders yapılmayacak.

Okan Üniversitesi, bugün için planlanan sınavların, fakültelerin belirleyeceği bir tarihte yapılacağını duyurdu.

Kemerburgaz Üniversitesi de bugün yapılacak

final sınavlarının önümüzdeki haftaya ertelendiğini bildirdi.

KAR ETKİSİNİ ARTIRIYOR

İstanbul'da öğle saatlerinde aşlayan kar yağışı, etkisini artırarak sürüyor.

Kentin özellikle yüksek kesimlerinde etkisini gösteren karın kalınlığı Sancaktepe'de 6, Çekmeköy'de 7, Çatalca ve Pendik'te 4, Kartal'da 3, Sarıyer'de 2 santimetreye ulaştı.
Sahil kesimlerinde yoğun olmayan kar yağışının ilerleyen saatlerde il genelinde etkisini artırması bekleniyor. Kar yağışının cumartesi sabah saatlerine kadar aralıklarla yoğun kar sağanakları şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor.

- Ekipler çalışmalarını sürdürüyor

Kar yağışı, kara, deniz ve hava ulaşımında aksamalara neden oluyor. Kent trafiğinde yağış nedeniyle zaman zaman aksaklıklar yaşanırken, hasarlı trafik kazaları meydana geldi.

İstanbul Deniz Otobüsleri, yarın 07.30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı ile 08.00 Bursa-Armutlu-Armutlu Tatil Köyü-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsleri seferlerini iptal etti.

Şehir Hatları seferlerinde de yağış nedeniyle iptaller ve gecikmeler yaşandı.

Turyol'un Çınarcık-Kocadere-Esenköy ile ada seferleri de yapılamadı.

Kar yağışı nedeniyle çok sayıda iç ve dış hat uçak seferleri de iptal edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye ekipleri, kar yağışının olumsuz etkilerini gidermek için çalışmalarını sürdürüyor.

25 İLDE KAR YAĞIŞI TATİLİ

İŞTE O İLLER...
ÇORUM

Çorum'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve 10 ilçede eğitime 2 gün ara verildi.

SAMSUN

Yoğun kar yağışı nedeniyle Samsun’da 8 ilçenin tamamında, 2 ilçede ise bazı mahallelerinde okullar 1 gün tatil edildi.

Samsun Valiliği, kar yağışının etkili olduğu ilçelerden Alaçam, Ayvacık, Bafra, Çarşamba, 19 Mayıs, Salıpazarı, Vezirköprü ve Yakakent ilçelerinde eğitime 31.12.2015 Perşembe günü eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü sitesinde ise Tekkeköy ve Terme ilçelerinde yüksek yerlerde yer alan mahallelerdeki okulların tatil edildiği, diğer ilçeler için ise kar yağışının yoğunluğuna göre karar verileceği bildirildi.

Samsun merkeze bağlı Canik ilçesinde bulunan Canik Başarı Üniversitesi de öğrenci ve personele kısa mesaj yoluyla eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu.

Öte yandan elektrik akımında arıza olan 45 köy ile yolu kapanan 100'ün üzerindeki köy için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

SİVAS

Sivas'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle Akıncılar ve Gölova ilçelerinde dün öğleden sonra ve bugün eğitime ara verildi.

Kaymakamlıklarından yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı dolayısıyla Akıncılar ve Gölova'daki ilk ve orta dereceli okullarda, bugün öğleden sonra ve yarın tam gün eğitimine ara verildiği belirtildi.

Kamuda çalışan hamileler ile engellilerin de bugün öğleden sonra ve yarın izinli sayılacağı ifade edildi.

TOKAT

Tokat'ın Yeşilyurt, Almus, Artova, Başçiftlik ve Niksar ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar bugün için tatil edildi.
KASTAMONU

Kastamonu'nun Şenpazar ve Bozkurt ilçelerinde, kar yağışı nedeniyle okullarda bugün eğitim yapılmayacak.

KARABÜK

Karabük'ün Ovacık ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda bugün eğitim yapılmayacak.

HAKKARİ

Hakkari il merkezi ve bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda, bugün eğitime ara verildi.

BOLU

Bolu'nun Gerede ve Dörtdivan ilçelerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

DÜZCE

Düzce'de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle il genelinde tüm okullar perşembe günü tatil edildi.

KARAMAN

Karaman'da taşımalı sistem kapsamındaki okullarda kar yağışı nedeniyle bugün eğitim yapılmayacak.

NEVŞEHİR

Nevşehir’de yoğun kar yağışı ve aşırı buzlanma nedeniyle okullar bir gün tatil edildi. Nevşehir Valiliği’nden yapılan açıklamada, Nevşehir’de kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Nevşehir Merkez başta olmak üzere Avanos, Acıgöl, Derinkuyu ve Ürgüp ilçelerinde ilk ve orta öğretim okulları bir gün süreyle tatil edildi.

RİZE

Rize'nin Çamlıhemşin, Hemşin ve Güneysu ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle bugün eğitime ara verildiği bildirildi.

GİRESUN

Giresun'daki kar yağışı nedeniyle Merkezdeki köy okulları ile Dereli ve Çanakçı ilçelerinde eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

YOZGAT

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde de ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği bildirildi.

SAKARYA

Sakarya'da akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün süreyle ara verildi.
Kar tatilini sosyal medya adresinden duyuran Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, "Yoğun kar yağışı bildirimi nedeniyle 31 Aralık perşembe günü Sakarya'daki ilk ve orta dereceli okullarımız tatil edilmiştir. Sevgili öğrencilerimizin, sağlık ve güvenlikleri için uygulanan bu tatil sürecinde vakitlerini çok iyi değerlendirmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.

ZONGULDAK

Zonguldak'ta dün gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı sebebiyle kent merkezi ve tüm ilçelerde Perşembe günü eğitim ve öğretime bir gün ara verildi. Zonguldak Valisi Ali Kaban, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Meteoroloji; kar için ana kütle ilimize yeni geldi, yoğun kar yağışı ve buzlanma olabilir diyor. İl genelinde Perşembe günü okullar tatil” ifadeleri yer aldı.

ORDU

Ordu'da kar yağışı nedeniyle Gürgentepe, Korgan ve Mesudiye ilçelerinde eğitime ara verildiği bildirildi.

KONYA

Konya'nın Halkapınar ilçesinde taşmalı sistem kapsamındaki okullarda bugün eğitime ara verileceği bildirildi.

BALIKESİR

Balıkesir'de, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu gece etkisini arttıran kar yağışını ve olumsuz hava şartlarını göz önüne alarak Altıeylül ve Karesi ilçelerinde okulların bir gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. Manyas ilçesinde de taşımalı okullarda eğitime bir gün ara verildi.

TRABZON

Trabzon'un Şalpazarı, Tonya, Çaykara, Hayrat ve Dernekpazarı ilçelerinin genelinde, Arsin ilçesinde ise merkezdekiler hariç tüm okullarda eğitime ara verildi.

BURSA

Bursa'da Orhangazi ve İznik ilçe milli eğitim müdürlükleri ve kaymakamlıklarınca, yoğun kar yağışının olumsuz etkilerine karşın, ilçede taşımalı sistemle eğitim gören ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 31 Aralık'ta 1 gün ara verildi.

MUŞ

Muş'ta yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi.

Muş Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre yoğun kar yağışı nedeniyleil genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime1 gün ara verildiği öğrenildi.

KAYSERİ

Kayseri'nin Yahyalı ilçesi kaymakamlığından yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle ilçedeki okulların 31 Aralık Perşembe günü, 1 gün süreyle tatil edildiği bildirildi.

NİĞDE

Kar yağışı ve aşırı buzlanma nedeniyle Niğde il merkezi, merkeze bağlı köy ve beldelerde eğitime ara verildiği bildirildi.

KOCAELİ

Yoğun kar yağışı nedeniyle bugün Kocaeli il genelinde ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

Üst Alt