-
- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
-
- Mesajlar
- 44,845
-
- MFC Puanı
- 29,224
İştah Açan Yiyecek ve Bitkiler :
* Adaçayı yapraklarından elde edilen toz iştahsızlığı önler.
* Anason tohumlarının yenmesi iştahı arttırır.
* Ananas tohumlarından elde edilen anason yağı iştah açıcıdırharareti söndürür.
* Andız otu iştah açar. Ardıç meyveleri iştahı arttırır hazımı kolaylaştırır.
* Biber ve enginar iştahsızlığa karşı etkilidir.
* Ceviz yapraklarından yapılan çay iştahı açar mideyi kuvvetlendirir.
* Güvercin kökü iştah açıcıdır.
* Kantaron iştahı çar hazımsızlıkları giderir.
* Karabiber iştahsızlığa karşı son derece etkilidir. Ayrıca hazmı kolaylaştırır.
* Kavun kereviz kimyon maydanoz ve melisa otu iştah açar.
* Kırmızı yaban mersini meyvelerinden yapılan komposto iştahı açarvücut kırgınlığını giderir.
* Kişniş iştah açar. Taze kişniş meyvesinin ve otunun tahtakurusunu andıran çok kötü bir kokusu vardır. Kurutulduktan sonra bu koku kaybolur. 3 gram kurutulmuş kişniş ve kişniş çekirdeği 1/4 litre kaynar suya bırakılır. 10 dakika bekletilerek içilirse iştah açar.
* Lavanta çiçeği iştah açar. Bir kesme şekerinin üzerine beş damla lavanta yağı damlatılarak yenildiğinde iştahı açar. Hazmı kolaylaştırır.
* Nohut kilo aldırır.
* Soğan iştahsızlığa iyi gelir.
* Adaçayı yapraklarından elde edilen toz iştahsızlığı önler.
* Anason tohumlarının yenmesi iştahı arttırır.
* Ananas tohumlarından elde edilen anason yağı iştah açıcıdırharareti söndürür.
* Andız otu iştah açar. Ardıç meyveleri iştahı arttırır hazımı kolaylaştırır.
* Biber ve enginar iştahsızlığa karşı etkilidir.
* Ceviz yapraklarından yapılan çay iştahı açar mideyi kuvvetlendirir.
* Güvercin kökü iştah açıcıdır.
* Kantaron iştahı çar hazımsızlıkları giderir.
* Karabiber iştahsızlığa karşı son derece etkilidir. Ayrıca hazmı kolaylaştırır.
* Kavun kereviz kimyon maydanoz ve melisa otu iştah açar.
* Kırmızı yaban mersini meyvelerinden yapılan komposto iştahı açarvücut kırgınlığını giderir.
* Kişniş iştah açar. Taze kişniş meyvesinin ve otunun tahtakurusunu andıran çok kötü bir kokusu vardır. Kurutulduktan sonra bu koku kaybolur. 3 gram kurutulmuş kişniş ve kişniş çekirdeği 1/4 litre kaynar suya bırakılır. 10 dakika bekletilerek içilirse iştah açar.
* Lavanta çiçeği iştah açar. Bir kesme şekerinin üzerine beş damla lavanta yağı damlatılarak yenildiğinde iştahı açar. Hazmı kolaylaştırır.
* Nohut kilo aldırır.
* Soğan iştahsızlığa iyi gelir.