- Konum
- İstanbul
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Tem 2013
-
- Mesajlar
- 813
-
- MFC Puanı
- 14
Malzemeler :
1 kg. ıspıt
4-5 kaşık tepeleme tereyağı
3-4 adet yumurta
2 baş irice soğan
50 gr kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber.
1) Ispıtlar yıkanır ve yaprakları kesilerek ayıklanır. Sonra 2 cm. uzunluğunda doğranır.
2) Bir tencereye ıspıtların üzerini örtecek kadar su konulur ve ıspıtlar yumulayıncaya kadar haşlanır. Haşlanan ıspıtlar ılıyınca avuç içinde hafifçe sıkılarak suyu çıkarılır.
3) Ayrı bir tencerede de teryayağı eritilir. Yemeklik doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Sonra kıyma ilave edilerek soğanlarla birlikte kavrulur.
4) Kavrulan soğan ve kıymaya ıspıtlar ilave edilierek bir kaç dakika daha kavrulur ve sonra içine yumurtalar kırılıp yeterince tuz ve karabiber ilave edilerek karıştırılır. Yumurtalar pişince yemek ateşten indirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Şayet evimizde pırasa veya kıyma yoksa bir başka kolay tarifi de şu:
Yukarıda belirttiğim gibi ıspıt yakanır, haşlanır ve süzülerek avuç içinde sıkılır.Tavada soğan , sarımsak ve salça ilavesiyle kavrulur.Önce yumurtalar bu karışıma karıştırılıp kavrulur sonra sıkılmış ıspıtlar ialave edilir.Tuz ve karabiberle harmanlayıp servise hazırlanır.
1 kg. ıspıt
4-5 kaşık tepeleme tereyağı
3-4 adet yumurta
2 baş irice soğan
50 gr kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber.
1) Ispıtlar yıkanır ve yaprakları kesilerek ayıklanır. Sonra 2 cm. uzunluğunda doğranır.
2) Bir tencereye ıspıtların üzerini örtecek kadar su konulur ve ıspıtlar yumulayıncaya kadar haşlanır. Haşlanan ıspıtlar ılıyınca avuç içinde hafifçe sıkılarak suyu çıkarılır.
3) Ayrı bir tencerede de teryayağı eritilir. Yemeklik doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Sonra kıyma ilave edilerek soğanlarla birlikte kavrulur.
4) Kavrulan soğan ve kıymaya ıspıtlar ilave edilierek bir kaç dakika daha kavrulur ve sonra içine yumurtalar kırılıp yeterince tuz ve karabiber ilave edilerek karıştırılır. Yumurtalar pişince yemek ateşten indirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Şayet evimizde pırasa veya kıyma yoksa bir başka kolay tarifi de şu:
Yukarıda belirttiğim gibi ıspıt yakanır, haşlanır ve süzülerek avuç içinde sıkılır.Tavada soğan , sarımsak ve salça ilavesiyle kavrulur.Önce yumurtalar bu karışıma karıştırılıp kavrulur sonra sıkılmış ıspıtlar ialave edilir.Tuz ve karabiberle harmanlayıp servise hazırlanır.