- Konum
- İstanbul
-
- Üyelik Tarihi
- 13 Ara 2020
-
- Mesajlar
- 2,648
-
- MFC Puanı
- 30,590
Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Ispanaklı Tepsi Böreği Nasıl Yapılır
- 500 gr ıspanak
- 4 yufka
- 2 soğan
- 150 gr beyazpeynir
- 1 su bardağı süt
- Yarm su bardağı zeytinyağı
- 3 yumurta
- 1 çorba kaşığı çörek otu
- Tuz
- Karabiber
Ispanaklı Tepsi Böreği Nasıl Yapılır
- Öncelikle yumurtaları çukur bir kaba kırıp çırpın. Süt ve zeytinyağını ekleyip çırpmaya işlemine devam edin.
- Bu esnada ıspanakları sudan geçirin ve iyice temizledikten sonra doğrayın. Soğanları soyup ince ince kıyın.
- Bir kaşık zeytinyağını tavada kızdırıp soğan ve ıspanağı soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Soteleme işleminden sonra tavayı ocaktan alın. Ve karışımın içerisine ufalanmış peynir ilave edin.
- Fırın tepsisini yağlayıp yufkalardan birini kenarları dışa taşacak şekilde yerleştirin. Üzerini biraz sütlü karışımla ıslatıp ikinci kat yufkayı yayın.
- Islattığınız yufkanın üzerine ıspanaklı harcı ekleyip üçüncü yufkayı serin. Sütlü karışımla ıslatıp dördüncü yufkayı yayın.
- Üzerine kalan sütlü karışımı dökün ve çörek otunu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Özel günlerde sunabileceğiniz ıspanaklı tepsi böreğini, hafifliği ile bilinen mercimek köftesi ve zeytinyağlı yaprak sarma ile birlikte servis edebilirsiniz.
- Eritilmiş tereyağı ve süt ile hazırlanan karışımlar yufkanın daha çıtır olmasını sağlar.
- Böreğin kabarması için, yumurta ve sade sodayı bir kasede çırpın ve bu karışımı yufkanın üzerine sürün.
- Kızarmış börekler elde etmek için yumurta yerine yoğurt da kullanabilirsiniz.
- Böreklerin daha lezzetli olması için, hazırladıktan sonra 1 saat buzdolabında dinlendirebilirsiniz.
- Ispanağın tadını arttırmak için, ıspanakların üzerine beşamel sos ilave edebilirsiniz.
- Börek yapımında en önemli nokta kullanılan yufkadır. Tarifi doğru bir şekilde uygulamak için mutlaka taze yufka kullanın.