Cohen
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 2 Şub 2013
-
- Mesajlar
- 1,686
-
- MFC Puanı
- 66
Malzemeler
- 100 gram ıspanak
4 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
Yarımşar su bardağı kuru üzüm ve dolmalık fıstık
1er çay kaşığı kimyon ve tozşeker
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı hardal
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Servis için:
Sebze soteleri
Ispanaklı Tavuk Sarma Yapılışı
Ispanağı kıyıp, yemeklik doğranmış soğanla birlikte yapışmaz yüzeyli tavada soteleyin. Kuruüzüm, dolmalık fıstık, kimyon, tuz, karabiber ve tozşekeri ilave edin. İyice karıştırıp ocaktan alın. Tavuk göğüslerini döverek inceltin. Hazırladığınız ıspanaklı harcı tavuk göğüslerinin ortalarına pay edin. Rulo şeklinde sarıp üzerlerine hardal sürün. Az sıvıyağda kızartın. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Sebze soteleriyle birlikte servis yapın.