Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Ispanaklı Tavuk Göğsü Gratin

BoluBeyi

Hepinizin Canı Cennete ..!
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    24 Mar 2017
  • Mesajlar
    4,579
  • MFC Puanı
    1,437
Ispanaklı Tavuk Göğsü Gratin




Gereçler:

500 gr. ispanak yapraklari
500 gr. tavuk gögsü
yeterince rendelenmis kasar peyniri yag (kati veya sivi)
tuz, karabiber, kekik
sebzeli buillon
iki üc dal maydonoz

Yapılışı:

tavuk gögüslerini ince uzun kesiniz (schnitzel sekli).Iki tatli kasigi sebze buillon yarim litre suda eritiniz. Tavuk gögüslerini hafif haslayiniz. haslanmis tavuklari üstü kapali bir sekilde bekletiniz. (suyu dökmeyiniz).Bu arada ispanaklari iyice yikayip süzdükten sonra bir kasik siviyag ile kizartiniz, yapraklar tamamen pürelesmeden bir kaba bosaltip tuz ve karabiberle baharatlayiniz. Istege göre ufak bir soganda rendelenebilir. Karisimi karistirdiktan sonra tavuk gögüslerine birer tatli kasigi dolusu doldurularak sarma seklinde sarilir ve bir kürdan ile tutturulur. Hafif cukurlu bir kabi kati yag ile yaglayiniz ve tavuklari icine diziniz. Dizdikten sonra haslama suyunu tavuklarin üzerinden gezdiriniz. Kekik ile baharatladiktan sonra rendelenmis kasarlari üzerlerine dökünüz.

Daha önce isitilmis firinda 200 derecede yaklasik 30-45 dakka arasi pisiriniz. Peynirler kizarana kadar.

Servis Önerileri:

Bir tabakta maydonoz ile süsleyebilirsiniz. Ek olarak pilav ve salata ile servis yapabilirsiniz.
 
Üst Alt