Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Ispanaklı Kıymalı Ekmek

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Ispanaklı Kıymalı Ekmek
m151108_448c0.jpg


m151102_7173b.jpg

4 su b. un
yarım pk. yaş maya
1 su b. süt
yarım çay b. sıvıyağ
tuz
su
İÇ HARCI İÇİN
1 demet ıspanak
200 gr. kıyma
2 soğan
2 domates
6 yumurta
2 çorba k. tereyağı
sıvıyağ
tuz
karabiber

m151102_4529e.jpg

Unu karıştırma kabına alıyoruz ve ortasını havuz gibi açıyoruz. Unun üzerine tuz serpiyoruz. Mayayı ortaya koyuyoruz. Mayanın üzerine süt ve sıvıyağ döküyoruz.Az ılık su döküyoruz ve ortadan mayayı eriterek karıştırmaya başlıyoruz. Açıyı genişleterek yoğurmaya devam ediyoruz. Gerekirse ılık su ilave etmeye devam ediyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz. Hamurumuzdan 6 beze koparıp, yuvarlıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine bezeleri diziyoruz. Üstlerine susam ve çörekotu serpiyoruz. Tepsinin üzerine streç filmle kapatıyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamurları önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. İç harcı için, soğanları yemeklik doğruyoruz. Tavaya az sıvıyağ döküyoruz ve soğanları kavuruyoruz. Tavaya kıymayı da ilave ediyoruz. İkisini bir soteliyoruz. Tereyağını ekliyoruz. Domatesleri küp küp doğruyoruz.
Ispanakları da doğruyoruz. Kıyma ve soğan sotelenince domatesi ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Karıştırdıktan sonra ıspanağını ekliyoruz. İç harcı biraz soğumaya bırakıyoruz.Pişirdiğimiz ekmekleri fırından çıkarıyoruz ve ilk sıcaklığı çıkınca ekmeklerden kapaklar kesiyoruz. Tekrar soğumaya bırakıyoruz. Ekmekler soğuyunca içlerini boşaltıyoruz. Ispanaklı iç harcı ekmeklerin içlerine paylaştırıyoruz. Ekmekleri tekrar tepsiye alıyoruz. İç harcın da üzerine 1 yumurta kırıyoruz. Sarısını patlatmamaya özen gösteriyoruz. Ekmekleri tekrar önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, yumurta pişene kadar pişirip çıkarıyoruz ve servis ediyoruz.

m151102_fb7ff.jpg
 
Üst Alt