Ispanaklı Kıymalı Ekmek
4 su b. un
yarım pk. yaş maya
1 su b. süt
yarım çay b. sıvıyağ
tuz
su
İÇ HARCI İÇİN
1 demet ıspanak
200 gr. kıyma
2 soğan
2 domates
6 yumurta
2 çorba k. tereyağı
sıvıyağ
tuz
karabiber
Unu karıştırma kabına alıyoruz ve ortasını havuz gibi açıyoruz. Unun üzerine tuz serpiyoruz. Mayayı ortaya koyuyoruz. Mayanın üzerine süt ve sıvıyağ döküyoruz.Az ılık su döküyoruz ve ortadan mayayı eriterek karıştırmaya başlıyoruz. Açıyı genişleterek yoğurmaya devam ediyoruz. Gerekirse ılık su ilave etmeye devam ediyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz. Hamurumuzdan 6 beze koparıp, yuvarlıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine bezeleri diziyoruz. Üstlerine susam ve çörekotu serpiyoruz. Tepsinin üzerine streç filmle kapatıyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamurları önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. İç harcı için, soğanları yemeklik doğruyoruz. Tavaya az sıvıyağ döküyoruz ve soğanları kavuruyoruz. Tavaya kıymayı da ilave ediyoruz. İkisini bir soteliyoruz. Tereyağını ekliyoruz. Domatesleri küp küp doğruyoruz.
Ispanakları da doğruyoruz. Kıyma ve soğan sotelenince domatesi ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Karıştırdıktan sonra ıspanağını ekliyoruz. İç harcı biraz soğumaya bırakıyoruz.Pişirdiğimiz ekmekleri fırından çıkarıyoruz ve ilk sıcaklığı çıkınca ekmeklerden kapaklar kesiyoruz. Tekrar soğumaya bırakıyoruz. Ekmekler soğuyunca içlerini boşaltıyoruz. Ispanaklı iç harcı ekmeklerin içlerine paylaştırıyoruz. Ekmekleri tekrar tepsiye alıyoruz. İç harcın da üzerine 1 yumurta kırıyoruz. Sarısını patlatmamaya özen gösteriyoruz. Ekmekleri tekrar önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, yumurta pişene kadar pişirip çıkarıyoruz ve servis ediyoruz.
4 su b. un
yarım pk. yaş maya
1 su b. süt
yarım çay b. sıvıyağ
tuz
su
İÇ HARCI İÇİN
1 demet ıspanak
200 gr. kıyma
2 soğan
2 domates
6 yumurta
2 çorba k. tereyağı
sıvıyağ
tuz
karabiber
Unu karıştırma kabına alıyoruz ve ortasını havuz gibi açıyoruz. Unun üzerine tuz serpiyoruz. Mayayı ortaya koyuyoruz. Mayanın üzerine süt ve sıvıyağ döküyoruz.Az ılık su döküyoruz ve ortadan mayayı eriterek karıştırmaya başlıyoruz. Açıyı genişleterek yoğurmaya devam ediyoruz. Gerekirse ılık su ilave etmeye devam ediyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz. Hamurumuzdan 6 beze koparıp, yuvarlıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine bezeleri diziyoruz. Üstlerine susam ve çörekotu serpiyoruz. Tepsinin üzerine streç filmle kapatıyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamurları önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. İç harcı için, soğanları yemeklik doğruyoruz. Tavaya az sıvıyağ döküyoruz ve soğanları kavuruyoruz. Tavaya kıymayı da ilave ediyoruz. İkisini bir soteliyoruz. Tereyağını ekliyoruz. Domatesleri küp küp doğruyoruz.
Ispanakları da doğruyoruz. Kıyma ve soğan sotelenince domatesi ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Karıştırdıktan sonra ıspanağını ekliyoruz. İç harcı biraz soğumaya bırakıyoruz.Pişirdiğimiz ekmekleri fırından çıkarıyoruz ve ilk sıcaklığı çıkınca ekmeklerden kapaklar kesiyoruz. Tekrar soğumaya bırakıyoruz. Ekmekler soğuyunca içlerini boşaltıyoruz. Ispanaklı iç harcı ekmeklerin içlerine paylaştırıyoruz. Ekmekleri tekrar tepsiye alıyoruz. İç harcın da üzerine 1 yumurta kırıyoruz. Sarısını patlatmamaya özen gösteriyoruz. Ekmekleri tekrar önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, yumurta pişene kadar pişirip çıkarıyoruz ve servis ediyoruz.