Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Ispanaklı Buğday Çorbası

DeStina

Her Nasip Vaktine Esirdir
MFC Üyesi
Konum
İzmir
  • Üyelik Tarihi
    9 Haz 2015
  • Mesajlar
    12,474
  • MFC Puanı
    1,810
Ispanaklı Buğday Çorbası



1589_650x433.jpg


Malzemeler

- 1 Su bardağı Aşurelik Buğday
- 9 Su bardağı Su
- 1 Tatlı kaşığı Tuz
- 2 Çorba Kaşığı Un
- 1 Su bardağı Yoğurt

Üzeri İçin

- 1 Tatlı kaşığı Biber Salçası
- Yarım Demet Ispanak
- 1 Tatlı kaşığı Kırmızı Toz Biber
- 2 Adet Kuru Soğan
- 50 Gr Tereyağı

Hazırlanışı

Aşurelik buğdayı bir kaba alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin ve 1 gece bekletin. Ertesi gün süzüp akan suyun altında yıkayın. Buğdayı derin bir tencereye alıp 8 su bardağı su ilave edin ve buğdaylar açılana kadar 40 dakika kısık ateşte kaynatın. Unu ayrı bir kapta kalan 1 bardak suda ezin. Yoğurdu ekleyip pütürsüz kıvamda oluncaya kadar çırpın. Kaynamakta olan çorba suyundan 1 kepçe alarak sosa karıştırın tekrar çırpın. Çorbaya yavaş yavaş dökerek (yoğurt kesilmemesi için çorbayı hızlı hızlı karıştırmalısınız) çırpma teli ile hızla karıştırın. Tuz serpip kısık ateşte 15 dakika daha kaynatın. Üzeri için; ıspanakların kök kısımlarını temizleyip bol suyla yıkayın. Yaprak kısımlarını ince ince kıyın. Soğanları soyup, zar şeklinde doğrayın. Tereyağını tavada eritip soğanı sararıncaya kadar kavurun. Biber salçası ve tozbiberi ilave edip karıştırın. Bekletmeden çorbanın üzerine gezdirerek dökün. Kıyılmış ıspanakları çorbanın üzerine serpiştirin. 10 dakika daha kaynatın ve kâselere paylaştırıp servis yapın.

 
Üst Alt