Cohen
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 2 Şub 2013
-
- Mesajlar
- 1,686
-
- MFC Puanı
- 66
Türk mutfağının efsane lezzetlerinden birisi, nefis işkembe çorbası tarifi...
İşkembe çorbası malzemeleri:
500 gram işkembe
2 bardak işkembe suyu
Su
Tuz
1 kase yoğurt
1 yumurta sarısı
Yarım limon
2 kaşık un
Üzerine:
1 kaşık terayağı
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay bardağı sirke
3 diş sarımsak
İşkembe çorbası yapılışı:
Haşladığınız işkembeleri küp küp doğrayın. Çorba tenceresine alıp suyla tekrar haşlayın. Terbiyesini hazırlamak için yoğurt, un, yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın. İşkembeyi haşladığınız sudan azar azar terbiyeye ekleyip sürekli çırpmaya devam edin.
Terbiyeyi karıştırarak çorba tenceresine ekleyin. Koyulaşana kadar kaynatın. Tuzunu ilave ettikten sonra sosunu hazırlamak için tereyağı ve pulbiberi kızartın. Bir kasede ezilmiş sarımsak ve sirkeyi karıştırın. Çorbayı bu iki sosla beraber servis edin.
Afiyet olsun!