Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İrmikli Odunpazarı Tatlısı ( 10951 Kcal )

Peony

Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    9 Şub 2015
  • Mesajlar
    44,845
  • MFC Puanı
    29,224
irmikli-odunpazari-tatlisi.jpg

Malzemeler
Yarım Su bardağı İrmik
1 Paket Kabartma Tozu
250 Gr Margarin
1 Su bardağı Sıvı Yağ
1 Çay bardağı Toz Şeker
6 Su bardağı Un
1 Paket Vanilya
2 Adet Yumurta
Şerbeti İçin
3 Su bardağı Su
4 Su bardağı Toz Şeker

Hazırlanışı
Şerbeti için; şeker ve suyu bir tencereye koyup orta ısılı ateşte kaynatın. Kaynayınca altını kısın ve 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Hamuru için; yumurtaları derin bir yoğurma kabına kırın. Yumuşamış yağı ve sıvıyağı ilave edin. Şeker, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin. Unu azar azar ilave ederken yoğurmaya başlayın. Kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz. Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları yuvarlayın ve beş tanesini yan yana yapıştırıp çiçek şekli verin. Çiçekleri, bir tabağa serdiğiniz irmiğe önlü arkalı batırın ve fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye yerleştirin. Hamur parçalarına istediğiniz başka şekilleri de verebilirsiniz. Tatlıları 180 derecede ve alt - üst konuma ayarladığınız fırında, kenarları sarı kahverengi oluncaya kadar, en az 25 dakika pişirip çıkarın. Sıcak hamurları soğuk şerbete koyup bekletin ve servise sunun. Afiyet olsun.
 
Üst Alt