- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2015
-
- Mesajlar
- 1,638
-
- MFC Puanı
- 94
İrmikli Lokum Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt (5 su bardağı süt),
2 su bardağı musluk suyu,
15 yemek kaşığı ince irmik,
15 yemek kaşığı şeker,
2 adet falım sakız,
3 limonun kabuğunun rendesi,
3 portakalın kabuğunun rendesi,
2 adet vanilin (Birini damla sakızlı vanilin kullandım).
Dış Kaplaması İçin:
2 su bardağı hindistan cevizi.
İrmikli Lokum Yapılışı
Tencereye irmiği, şekeri, limon kabuğu rendesini, portakal kabuğu rendesini ve küçük parçalara bölünmüş sakızı koyalım.
Üzerine azar azar karıştırarak sütü ve suyu ilave edelim.
Sonra kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. (katı kıvamlı olacak)
Ocaktan alıp içine vanilyaları ilave edip karıştıralım.
Düz ve kıvrımı olmayan bardakları su ile çalkalayalım.
Hazırladığımız karışımı sıcak sıcak bardakların üzerinde biraz boşluk kalacak dolduralım ve soğuması için bir kenara alalım.
Yeterince soğuyunca bardakların üzerinde kalan boş kısımlara birer yemek kaşığı içme suyu ilave edelim. (kurumaması için bu işlemi yapıyoruz)
Bardakları tepsiye dizip buzdolabına kaldıralım ve 1 gece dinlendirelim. (yaklaşık 12 saat)
Süre sonunda bardakları buzdolabından çıkaralım.
Bardaklardaki lokumların kolay çıkması için dikkatlice bardakların kenarından bıçak ile dönelim.
Sonra bardağı ters çevirip dikkatlice bardaktan lokumu çıkaralım.
Lokumlarımızı istediğimiz boyutta halka halka keselim. (ben bir adet bardak lokumu 5 halkaya böldüm)
Sonrada her halkayı çukur bir kaseye doldurduğumuz hindistan cevizinin içinde dönderelim ve servis tabağına alalım.
Bu işleme bütün lokum halkaları bitene kadar tekrarlayalım.
Yalnız mümkün olduğunca lokuma elimizi değdirmeyelim ki parmak izlerimiz lokumda kalmasın.
Hazırladığımız irmikli lokumları buzdolabında 4-5 saat daha dinlendirelim.
1 litre süt (5 su bardağı süt),
2 su bardağı musluk suyu,
15 yemek kaşığı ince irmik,
15 yemek kaşığı şeker,
2 adet falım sakız,
3 limonun kabuğunun rendesi,
3 portakalın kabuğunun rendesi,
2 adet vanilin (Birini damla sakızlı vanilin kullandım).
Dış Kaplaması İçin:
2 su bardağı hindistan cevizi.
İrmikli Lokum Yapılışı
Tencereye irmiği, şekeri, limon kabuğu rendesini, portakal kabuğu rendesini ve küçük parçalara bölünmüş sakızı koyalım.
Üzerine azar azar karıştırarak sütü ve suyu ilave edelim.
Sonra kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. (katı kıvamlı olacak)
Ocaktan alıp içine vanilyaları ilave edip karıştıralım.
Düz ve kıvrımı olmayan bardakları su ile çalkalayalım.
Hazırladığımız karışımı sıcak sıcak bardakların üzerinde biraz boşluk kalacak dolduralım ve soğuması için bir kenara alalım.
Yeterince soğuyunca bardakların üzerinde kalan boş kısımlara birer yemek kaşığı içme suyu ilave edelim. (kurumaması için bu işlemi yapıyoruz)
Bardakları tepsiye dizip buzdolabına kaldıralım ve 1 gece dinlendirelim. (yaklaşık 12 saat)
Süre sonunda bardakları buzdolabından çıkaralım.
Bardaklardaki lokumların kolay çıkması için dikkatlice bardakların kenarından bıçak ile dönelim.
Sonra bardağı ters çevirip dikkatlice bardaktan lokumu çıkaralım.
Lokumlarımızı istediğimiz boyutta halka halka keselim. (ben bir adet bardak lokumu 5 halkaya böldüm)
Sonrada her halkayı çukur bir kaseye doldurduğumuz hindistan cevizinin içinde dönderelim ve servis tabağına alalım.
Bu işleme bütün lokum halkaları bitene kadar tekrarlayalım.
Yalnız mümkün olduğunca lokuma elimizi değdirmeyelim ki parmak izlerimiz lokumda kalmasın.
Hazırladığımız irmikli lokumları buzdolabında 4-5 saat daha dinlendirelim.