Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

İnsanı Ne Kadar Değiştirir

AdoniS

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    11

sizce iki , üç , dört yada daha fazla kelime yada cümle yapısı insanı ne kadar değiştirir dersiniz..

insanın gerçektende kişisel gelişime ihtiyacı varmıdır dersiniz ?

gelişmek... geliştirmek.. ne dir yada ne demektir bilmem..

ama kafamdaki düşünceleri söyleyecek olursam.. ki , söyleyeceğim zaten..

insan yaratılış zamanından bu yana , ve yaratışından dolayı mükemmel değilmiydi.. hangi yönümüz eksikti ki ...

biz insandık.. öyle bir mahlukatız ki, melekten daha üstün olabilme şerefine nail olabiliyoruz..

ama öyle bir mahlukatız ki.. hayvandan daha aşşağılarda da olabiliyoruz..

peki bizi biz yapan.. ve bizi gerek üstünlük gerek aşşağılık yapan nedir..

durun ben söyliyeyim..dediğim gibi.. düşüncelerimi yazmak istiyorum..

insan zaten yaratılışından dolayı mükemmeliyetcidir..

bırak bizi.. bizi biz yapan ve bizi yoktan var eden daha daha mükemmeldir..

yaptıgı ve yapacagı şeyler asla sorgulanamaz.. konuyla bağlantılı olan ise. o yaratıcı yaptıgı en ufak bir şeyde bile asla birşeyleri eksik yada yanlış tamamlamaz..

bu yüzden rabbim bizi yaratırken herşeyi yüklemiştir..

kişinin doğduğu yaşadığı, yediği içtiği farklılıklar nedeniyle. kişiler arasında farklılıklar meydana gelmiştir.

bakınız herkes doğduğunda müslüman olarak doğar.. fakat.. yaşadığı ortam ve bulunduğu ilim dergahları yada.. nasıl desemki yanlış yaşanan hayatlar doğrultusunda müslüman olarak doğan malesef ki müslüman olarak ölemiyor..

işte bizim konumuzda bunun gibi birşey..

yazdığımı ben de anlamıyorum ama umud ediyorum ki illaki birileri anlayacaktır..

anlayana ne mutlu...

kişinin kişisel gelişimi zaten doğdugunda içinde bir yerlerde vardır.. sadece henüz aktif etmemiştir..

tüm insanlardaki beyinler aynı beyin..

herkeste 2 lob bar..

gerçi bende 4 lob var.. orası ayrı ...

ama nedense kimi insan okadar başarılıki..

kimi insan ise sürünmeye mahkum..

işte bizi bizden ayıran etkin..

kişisel gelişim den ziyade.. kişisel uyanıştır..

uyanmasını bilmek..

uyandırmasını bilmek gerekir..

bunu nasıl yapacagız derseniz.. uyandırma için kurulan ve uyandırmak için hazır olan beyin merkezlerine sormanız gerekir..

burada yanlış anlamayın şu şu şu eğitim merkezlerine gidin demiyorum..

size verilen o beyin merkezine sorun diyorum..

düşünmek insana verilen en büyük özelliklerden birisidir..

bu yüzdden o merkezde kendinizi ve düşüncelerinizi gözden geçirin

belkide yazdıklarım yine anlatamıyorum söylemek istediklerini o zaman anlamanız için size bir kaç söz yazalım..

1-Bazı insanlar farkederler kendilerini, bazıları ise park ederler bir yere kendilerini..

2-Ben zeki doğmuştum, beni eğitim mahvetti. ’ Mark Twain ’

3-kendi kendinin içindeyken, neden bu kadar müptelasın dışına....

4- kendini bulmak istiyorsan, kendin zannettiğin kişiden kurtul..

5- Seni içine yaklaştıran herşeye yakın ol, seni içinden uzaklaştıran herşeyden uzak...

6- Değişmek zordur ama hep aynı adam olarak kalmak daha zordur.

7- Bulabilmek "olabilmenin" ödülüdür.

8- Dışındaki sensen, içindeki kim?

9- vs. vs. işte.. yada falanca falanca şunu demiş bunu demiş.. önemli mi ... evet kelimeler çok önemlidir insan için.. ama insan için insanın kendi daha degerlidir.. o yüzden yine uzatmadan burada kesmekistiyorum.. umarım.. anlatılmak istenen anlatılmıştır..

Üst Alt