Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

İnsan Vücudunda Benler Neden Çıkarlar?

Peony

Onursal Üye
  • MFC Puanı
    29,224
İnsan Vücudunda Benler Neden Çıkarlar?

İnsanların vücudunda bulunan benlerin neden çıktığı konusunda bilmeidkleriniz merak ettikleriniz sizleri aydınlatıcı yazımızda yer alacak.

Öncelike nedir ben hemen öğreniyoruz;İnsan Vücudunda bulunan Benler derinin rengini veren melanin maddesini yapan hücrelerden oluşmaktadırlar.Vücuttaki Benlerin sayıları kalıtsal olarak belirlenir çocuklukta çıkmaya başlar ve ergenlik döneminde renkleri koyulaşıp çapları büyümeye başlar.Bir kısım benler doğumsal olabilir Fakat bazı sonradan da ortaya çıkabilirler bu gibi benlerin çıkmasında güneş ışınlarının etkisi çok büyüktür.

İnsan vücudunda çıkan Benler çok dikkat edilmesi gereken koyu renkli cilt lekelerdir Bazı kişilerde çok fazla ve yoğun görülen benler kişiye görünüm haricinde bir zararı olmayan lekelerdir. Müdahale edilmesi tehlike yaratabilecek olan benler mümkün oldukça dokunulmaması gereken bir cilt rahatsızlığı sayılmaktadır.

Benler için herhangi bir krem ya da ilaç tedavisi bulunmuyor. Benler kozmetik amaçlı cerrahi olarak eksiyon denilen yöntem ile çıkartılabilir.

keroLayn

kafa lens .honk.
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    855
Benim boynumda bi tane damacana gibi mavi ben var. İnsanlar ben olduğuna inanmıyor dayak yediğimi falan zannediyor ama yeminle ben, doktora gittim psikolojim o kadr bozuldu :honk:

Üst Alt