-
- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
-
- Mesajlar
- 44,845
-
- MFC Puanı
- 29,224
İncirli Muhallebili Pasta Tarifi
İncirli Muhallebili Pasta Tarifi İçin Malzemeler
3 büyük boy yumurta (benim yumurtalarım küçüktü 4 kullandım)
1 su bardağı+1 silme yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 kabartma tozu
1 vanilya
8 adet kuru incir
1 su bardağına yakın kırık ceviz içi
1 su bardağı+1 silme yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 kabartma tozu
1 vanilya
8 adet kuru incir
1 su bardağına yakın kırık ceviz içi
Şerbet için;
1, 5 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı nescafe
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı nescafe
3 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebisi için;
1 litre süt
2 tepele yemek kaşığı nişasta
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 vanilya
1 adet toz krem şanti
2 tepele yemek kaşığı nişasta
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 vanilya
1 adet toz krem şanti
İncirli Muhallebili Pasta Tarifi Yapılışı
İlk olarak incirleri küp küp doğrayıp sıcak suda 10 dk bekletelim ve süzelim. Keki için şeker ve yumurtalar iyice çırpılır. Ardından kuru malzemeler eklenir. En son ceviz ve inciri koyup karıştıralım. Yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcama yayalım. 160 derece ısınmış fırında 10-15 dk pişirelim. Üstü çabuk kızarıyor o yüzden ilk 10 dk da üstü kapatıp sadece alt pişirme yapalım. Kekin ilk sıcaklığı çıkınca şerbeti her yerine gelecek şekilde paylaştıralım. Muhallebi için de;vanilya ve toz şanti hariç hepsini tencereye alıp kaynatalım. En son vanilya ekleyelim ve muhallebiyi soğumaya alalım. Muhallebi soğuyunca toz şantiyi ekleyip çırpalım. Soğuyan kekin üzerine yayalım. 1 gece dolapta dinlenmesinde fayda var arkadaşlar ben biraz acele kestim. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.