-
-
-
- MFC Puanı
- 310
...
Malzemeler:
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 yumurta
- 1 limon kabuğu rendesi
- Biraz limon suyu
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 avuç hindistan cevizi
- 1 çay bardağı süt
- 1 silme tatlı kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- İsteğe göre dövülmüş ceviz koyabilirsiniz.
Üzeri İçin:
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Derin bir karıştırma kabının içinde yumurtayı toz şekeri iyice çırpalım. Ardından yoğurt, limon kabuğu rendesini, tereyağını, sıvıyağı iyice karıştıralım. Ondan sonra diğer malzemeler eklenip kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım. Hamurdan orta büyüklükte parçalar alıp yuvarlayıp tepsiye aralıklı olarak dizelim. Üzerine yumurta sarısı ve toz şeker serpilerek 180 derece fırında pişirelim.
Bu tarif benim kendi yaptığım bir tarif. Ben davul fırınında pişirdim. Normalde portakal kabuğu ile ben farklı bir şey yapmak istedim. Limon kabuğunu genelde keklerde kullanıyoruz.
Denemek için yaptım. Harika oldu ben sevdim.. Limon severler için güzel olabilir. Süt ve hindistan cevizinide isteğe başlı koyabilirsiniz. Onlarıda ben kendi zevkime göre ekledim
Biraz fazla oldu malzemeyi ikiye katlayarak yaptım. Görseldeki de yaptığım kurabiyenin sonucu.. Sizde denerseniz eğer şimdiden elinize sağlık
~ İnci'nin Limonlu Kurabiyesi ~
Malzemeler:
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 yumurta
- 1 limon kabuğu rendesi
- Biraz limon suyu
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 avuç hindistan cevizi
- 1 çay bardağı süt
- 1 silme tatlı kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- İsteğe göre dövülmüş ceviz koyabilirsiniz.
Üzeri İçin:
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Derin bir karıştırma kabının içinde yumurtayı toz şekeri iyice çırpalım. Ardından yoğurt, limon kabuğu rendesini, tereyağını, sıvıyağı iyice karıştıralım. Ondan sonra diğer malzemeler eklenip kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım. Hamurdan orta büyüklükte parçalar alıp yuvarlayıp tepsiye aralıklı olarak dizelim. Üzerine yumurta sarısı ve toz şeker serpilerek 180 derece fırında pişirelim.
Bu tarif benim kendi yaptığım bir tarif. Ben davul fırınında pişirdim. Normalde portakal kabuğu ile ben farklı bir şey yapmak istedim. Limon kabuğunu genelde keklerde kullanıyoruz.
Denemek için yaptım. Harika oldu ben sevdim.. Limon severler için güzel olabilir. Süt ve hindistan cevizinide isteğe başlı koyabilirsiniz. Onlarıda ben kendi zevkime göre ekledim
Biraz fazla oldu malzemeyi ikiye katlayarak yaptım. Görseldeki de yaptığım kurabiyenin sonucu.. Sizde denerseniz eğer şimdiden elinize sağlık
~ Afiyet Olsun ~