Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

vioLeta

| Az İnsan Çok Huzur |
Özel Üye
  • MFC Puanı
    310
...

~ İnci'nin Limonlu Kurabiyesi ~

aGMJAQ.jpg

Malzemeler:

- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 yumurta
- 1 limon kabuğu rendesi
- Biraz limon suyu
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 avuç hindistan cevizi
- 1 çay bardağı süt
- 1 silme tatlı kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- İsteğe göre dövülmüş ceviz koyabilirsiniz.

Üzeri İçin:

- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:

Derin bir karıştırma kabının içinde yumurtayı toz şekeri iyice çırpalım. Ardından yoğurt, limon kabuğu rendesini, tereyağını, sıvıyağı iyice karıştıralım. Ondan sonra diğer malzemeler eklenip kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım. Hamurdan orta büyüklükte parçalar alıp yuvarlayıp tepsiye aralıklı olarak dizelim. Üzerine yumurta sarısı ve toz şeker serpilerek 180 derece fırında pişirelim.

Bu tarif benim kendi yaptığım bir tarif. Ben davul fırınında pişirdim. Normalde portakal kabuğu ile ben farklı bir şey yapmak istedim. Limon kabuğunu genelde keklerde kullanıyoruz.

Denemek için yaptım. Harika oldu ben sevdim.. Limon severler için güzel olabilir. Süt ve hindistan cevizinide isteğe başlı koyabilirsiniz. Onlarıda ben kendi zevkime göre ekledim :)
Biraz fazla oldu malzemeyi ikiye katlayarak yaptım. Görseldeki de yaptığım kurabiyenin sonucu.. Sizde denerseniz eğer şimdiden elinize sağlık :)

~ Afiyet Olsun ~

Rapunzel

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    -445
ben de yaparsan içine hindistan cevizini katarım bayılıyorum çünkü eline koluna sağlık güzelliğim çayın yanında ne güzel de giderdi şimdi ayy ben niye izmirli değilim :(

vioLeta

| Az İnsan Çok Huzur |
Özel Üye
  • MFC Puanı
    310
Valla burda olsan yerdikk bitanemm :( inşallah bir gün kısmet artık daha güzellerini yaparım sanaa

Araf

Üyeliği durduruldu!
Üyeliği durduruldu!
  • MFC Puanı
    37
En sevdiğim kurabiyelerin başında sanırım bu geliyor. yemeyen arkadaşlara şiddetle yemelerini tavsiye ediyorum. çayın yanında ise on numara gidiyor. Paylaşım için teşekkürler.

Üst Alt