- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2015
-
- Mesajlar
- 1,638
-
- MFC Puanı
- 94
Malzemeler:
3 katlı hazır pandispanya
1 orta boy hindistan cevizi
30gr sütlü çikolata

200ml çiğ krema (marketlerin süt bölümünde)
1

1 tatlı kaşığı şekerli vanilin
Serbeti:
1 su bardağı soğuk su
2 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
üzerine:
Hazırlanması:
hindistan cevizini bir çekiç yardımıyla kırın. üzerindeki kahverengi tabakayı sebze soyacağı ile soyun. kalan beyaz kısımları mutfak robotundan geçirin. elde ettiğiniz toz halindeki cevizleri bir fırın tepsisine yayın. 150C'deki fırında arasıra karıştırmak suretiyle çok hafif kızarmalarını sağlayın. (bu işlem zor gelecekse hazır paketlerden de kullanabilirsiniz ama böylesi daha güzel oluyor.)
şerbeti için suyu ve şekeri kaynatın. kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 1-2 defa daha karıştırın. tencerenin altını kapatıp soğutun.
çiğ kremayı toz şeker ve vanilya ile köpük köpük olana kadar iyice çırpın. kullanacağınız zamana kadar buzdolabında bekletin.
pandispanyanın en alt katı şerbetin bir kısmı ile ıslatın. üzerine bir miktar krema sürüp

Alıntı