Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

İnce’den LGS görüntüleri için sert sözler: Gönlünüz razı oldu mu?

DarkWoman

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    58,692
Türkiye genelinde 1 milyon 600 bin öğrencinin girdiği LGS nedeniyle okul önlerinde oluşan kalabalık sosyal medyada gündem oldu. Paylaşım yapanlar arasında kendisi de bir eğitimci olan Muharrem İnce de bulunuyor. Sınavın ertelenmemesini eleştiren İnce, paylaşımında "Bu görüntüler kaldırıyoruz dedikleri, girmek zorunlu değil dedikleri sınavdan. Yeterli önlem almadan adeta inatlaşarak bu görüntülerin yaşanmasına sebep oldunuz. Gönlünüz razı oldu mu?" ifadelerini kullandı.

İnce’den LGS görüntüleri için sert sözler: Gönlünüz razı oldu mu?

Uzmanlar, lise ve üniversiteye giriş sınavlarının yapılmasının risklerini tartışılıyorken, Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon 600 bin öğrenci bugün sınava girdi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un ‘her türlü tedbirin alındı’ açıklaması ise okul önlerine yığılan kalabalıklarla anlamını yitirdi. Sosyal medya paylaşılan görüntülere siyasetçilerden ve sanatçılardan da tepki geldi.

“İNCE: GÖNLÜNÜZ RAZI OLDU MU?”

Kendisi de bir eğitimci olan Muharrem İnce, okul önünden kalabalık veli görüntüsünü paylaşarak şu ifadeleri kullandı: Bu görüntüler kaldırıyoruz dedikleri, girmek zorunlu değil dedikleri sınavdan. Yeterli önlem almadan adeta inatlaşarak bu görüntülerin yaşanmasına sebep oldunuz. Gönlünüz razı oldu mu?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan “Çocuklarımıza canıyla, geleceği arasında tercih yapmaya zorlayan sistemin yarını yok.” ifadelerine yer verdiği paylaşımında, “Başarılar çocuklar demek kolay, bu çocuklar sınava nasıl odaklanacak diye soran yok.” şeklinde tepki gösterdi.

“İŞTE TEDBİR, İŞTE ÖNLEM, İŞTE KORONA VİRÜSLE MÜCADELE…”

Okul önlerinde oluşan kalabalıkların fotoğraflarını paylaşan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “İşte tedbir, işte önlem, işte korona virüsle mücadele… Bir de sokağa çıkma yasağı kararı var tabi…” dedi.

“BU MU SINAV İÇİN ALINAN TEDBİR?”

Şarkıcı Gökhan Özoğuz da, “Bu mu corona dönemi sınav için alınan tedbir?” diyerek duruma tepki gösterdi. Özoğuz açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

* Yahu bu insanların hepsi@birbirne geçirdi bile, şaka mı bu? İş yapmış olmak için, bir hamle yapılmış olsun diye sokağa çıkma yasağı konuyor.

* Konu; Yapılan işin Pandemi gibi bir felaket döneminde vereceği zarar, İnsanların hayatı! Konu; Belki bir çoğunun Dedesi Babanesi kronik hastalığı olan Abisi Kardeşi. Hayat yani! Çok mu şarttı bu? #lgs2020

* Çok üzgünüm. Sayın yetkililer, çok Sayın Devlet büyüklerimiz; Dönem bu dönem, Dünya kırılıyor, milyonlar ölüyor! Ne sınavı? HANGİ SINAV? Hangi tedbir? Nasıl kalkacağız altından? Evlere düşecek ateşler aklımıza gelmedi mi?”

Lady

Özel Üye
Özel Üye
  • MFC Puanı
    726
81 ilde sokaga cıkma yasagı uygulandı ama uygulanan yasaga ragmen ulkenin 4 kosesinden mesafe kurallarına uymayan kalabalıkların goruntuleri paylasıldı

AVM'ler tıklım tıklım, sokaklar vızır vızır. Normallesme sureci baslatıldı daha tedbirlerimiz bile yetersizken. Her gun vaka sayısı bildiriliyor. Uzmanlar o sayılar gercek degil 6 ile carpın rakamları diyor. Herkes kendi sehrinin kotulesme durumunun farkındayken sayılar nedense dusuk. Katiyen inanmıyorum verilerin dogruluguna ve bugunki kalabalıklarla vakalar artacak. Cocukların saglıgı hice sayıldı ama belirtilen vaka sayılarının arttıgını asla ispat edemicez

DarkWoman

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    58,692
81 ilde sokaga cıkma yasagı uygulandı ama uygulanan yasaga ragmen ulkenin 4 kosesinden mesafe kurallarına uymayan kalabalıkların goruntuleri paylasıldı

AVM'ler tıklım tıklım, sokaklar vızır vızır. Normallesme sureci baslatıldı daha tedbirlerimiz bile yetersizken. Her gun vaka sayısı bildiriliyor. Uzmanlar o sayılar gercek degil 6 ile carpın rakamları diyor. Herkes kendi sehrinin kotulesme durumunun farkındayken sayılar nedense dusuk. Katiyen inanmıyorum verilerin dogruluguna ve bugunki kalabalıklarla vakalar artacak. Cocukların saglıgı hice sayıldı ama belirtilen vaka sayılarının arttıgını asla ispat edemicez

Verilerin Dogru olduguna bende inanmiyorum ..
Avrupa / Almanya dada öyle..

Gerci insanlar sosyal mesafe korumaya dikkat ediyorlar * Kesinlinke Cünki Avrupa genelinde bizim eyalette cezalari cok SERT !!

ama kesinlikle gösterilen veriler de dogru degil . Aciklamiyorlar !

Lady

Özel Üye
Özel Üye
  • MFC Puanı
    726
Verilerin Dogru olduguna bende inanmiyorum ..
Avrupa / Almanya dada öyle..

Gerci insanlar sosyal mesafe korumaya dikkat ediyorlar * Kesinlinke Cünki Avrupa genelinde bizim eyalette cezalari cok SERT !!

ama kesinlikle gösterilen veriler de dogru degil . Aciklamiyorlar !

Keske bizim insanımızda maske ve mesafe kuralına uyabilse. Adamların ceza bile umru degil.

2 gun once marketteyim kasa sırasına gectim 1mt mesafe koydum kasadaki kisiye bekliyorum ben kadının biri geldi onume gecti aldıklarını kasaya koymaya calısıyor napıyorsunuz hanımefendi sıra arkada dedim aa sıra mı vardı diyor 1mt mesafe kuralı diye bisey var bu kadar mı uzaksınız gundeme dedim cıldırdım.

Dolmuslar sıkıs tıkıs cafeler aynı ama 24 saat 15 vakit camiide anons var kurallara uyun vaka sayısı arttı diye

DarkWoman

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    58,692
2 gun once marketteyim kasa sırasına gectim 1mt mesafe koydum kasadaki kisiye bekliyorum ben kadının biri geldi onume gecti aldıklarını kasaya koymaya calısıyor napıyorsunuz hanımefendi sıra arkada dedim aa sıra mı vardı diyor 1mt mesafe kuralı diye bisey var bu kadar mı uzaksınız gundeme dedim cıldırdım.

bu olay yalniz bana da oldu ama, bilincsiz bir sekilde sonra cok özür diledi ..

Dün AVM ye gittim .. oldukca az insanlar vardi cok mutlu oldum..

ZARA girecektim sonra vazgectim cünki SIRA vardi , birden almiyorlardi insanlari ..

Gercekten olmasi gerektigi gibiydi hersey *

Almanyada mesela kapali alanda maske tasima zorunlugu var, ACIK alanda yok * en azindan *

metro da otobüslerde herkes maskeli *

Lady

Özel Üye
Özel Üye
  • MFC Puanı
    726
bu olay yalniz bana da oldu ama, bilincsiz bir sekilde sonra cok özür diledi ..

Dün AVM ye gittim .. oldukca az insanlar vardi cok mutlu oldum..

ZARA girecektim sonra vazgectim cünki SIRA vardi , birden almiyorlardi insanlari ..

Gercekten olmasi gerektigi gibiydi hersey *

Almanyada mesela kapali alanda maske tasima zorunlugu var, ACIK alanda yok * en azindan *

metro da otobüslerde herkes maskeli *

Benim yasadıgım olayda kadın gayet piskindi cok sinirlendim valla

41 sehirde maskesiz dolasmak yasak. Adana buna dahil degil. Kendi saglıgını dusunen maskesiz dolasmıyor ama %75 maskesiz insanlar. Cafeler, marketler, magazalar, AVM'ler maskesiz kisileri iceri almamaya calısıyor ona bile itiraz ediyorlar :)

DarkWoman

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    58,692
Benim yasadıgım olayda kadın gayet piskindi cok sinirlendim valla

41 sehirde maskesiz dolasmak yasak. Adana buna dahil degil. Kendi saglıgını dusunen maskesiz dolasmıyor ama %75 maskesiz insanlar. Cafeler, marketler, magazalar, AVM'ler maskesiz kisileri iceri almamaya calısıyor ona bile itiraz ediyorlar :)

akil almaz birsey ya.. maskesiz dolasmamak ne demek ..

hele ki klima ortamlarinda salginlik daha yüksekken :eek::eek:

Üst Alt