Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

İlyas Salman Kimdir?

LiyA

HeP YeK HeP TeK . . .
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    2,777

14.Ocak.1954
Arguvan, Malatya
Tiyatro Oyuncusu, Sinema Oyuncusu

Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu İlyas Salman, 1954 yılında Malatya'nın, Arguvan ilçesi Asar Köyü'nde doğdu. Türkmen Alevisidir. Annesi Hafize hanım, babası Vahap Salman’dır.

Biyografi

Malatya Turan Emeksiz Lisesi'nden mezun oldu. Konservatuar eğitiminin son senesinde okuldan atıldı. Oyunculuğa İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda başladı. Uzun yıllar sinema oyunculuğu yaptı. Sinemada, çirkinliği ile tanındı.
1977 yılında Atıf Yılmaz'ın yönettiği 'Baskın' filmiyle sinema oyunculuğuna başladı.

Ankara Birlik Tiyatrosu'nda 1997'den 2000 yılına kadar sahneye çıktı.

İlyas Salman, Gülser Salman ile evlendi. Devrim adında kızı ve Temmuz Ali adında oğlu vardır.

Filmleri :
2012 - Lal Gece
2010 - Akasya Durağı
2008 - Şeytanın Pabucu
2008 - Sevgili Babam
2008 - Ölüm Çiçekleri
2008 - Çıngıraklı Top
2007 - Sis ve Gece
2006 - Adressiz Sorgular
2003 - Çığlığın Dağlarda Yükselir
2001 - Fakiro
2000 - Şam Fıstık
1997 - Yasemince
1997 - Tatil Belası
1995 - Tek Ayaklı Kuşlar
1995 - Rambo Ramiz
1995 - Naylon Karı
1995 - Karımı Aldatamam
1995 - Antika Kabadayı
1994 - Yoksa Yaşlandım Mı
1990 - Zavallı
1990 - Yaşanan Dünya
1990 - Aile Bağları
1989 - Kınalı Hanzo
1989 - Keklik Ali
1989 - Afacan
1988 - Aptal Aşık
1987 - Gönlü Bol
1987 - Fikrimin İnce Gülü - Sarı Mercedes
1987 - Aşk Peşinde
1986 - Sen Neymişsin Be Abi
1986 - Sahtekar
1986 - Paketteki Adam
1986 - Karaman'ın Koyunu
1986 - Ben Milyoner Değilim
1986 - Ava Giden Avlanır
1986 - Arap Bilo
1985 - Ya Ya Ya Şa Şa Şa
1985 - Uyanıklar Dünyası
1985 - Sarı Öküz Parası
1985 - Para Babası
1985 - Köfteci Holding
1985 - Fakir Milyoner
1985 - Ekmek Elden Su Gölden
1985 - Deliye Her gün Bayram
1984 - Kızlar Sınıfı
1983 - Şekerpare
1983 - Şaşkın Ördek
1983 - Aptal Kahraman
1982 - Dolap Beygiri
1982 - Çiçek Abbas
1981 - Hababam Sınıfı Güle Güle
1981 - Çirkinler de Sever
1980 - Yedi Kocalı Hürmüz
1980 - Talihli Amele
1980 - İbişo
1980 - Hisseli Harikalar Kumpanyası
1980 - Beş Parasız Adam
1980 - Banker Bilo
1979 - Erkek Güzeli Sefil Bilo
1978 - Sultan
1978 - Kibar Feyzo
1978 - Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor
1977 - Çöpçüler Kralı
1977 – Baskın

Yönetmen ve Senaryo Yazarı:
1990 - Zavallı
1990 - Aile Bağları

İlyas Salman’dan Gül ve Erdoğan’a Mektup :

Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Ve Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Size alışamadım. Yanlış anımsamıyorsam Kenan Evren'in Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın da Başbakan olduğu dönemde bir teğmen size alışamadım demişti.
O dönemin yasa uygulayıcıları açıkçası yasayı hükümet edenlerin çıkarlarına göre kullananların emri ile o onurlu teğmene çektirmedikleri acıyı bırakmadılar. Apoletini sökmekten tutun da görevden almayı gündeme getirdiler. Hatta işi o kadar ileri götürdüler ki, sevgili yurtsever teğmenimizi hapse koymayı dahi düşündüler.Şimdi o teğmen hangi acılar, hangi sancılar çekti bilemem. Görevinden alındı mı alınmadı mı, hapse atıldı mı atılmadı mı bilemiyorum. Çünkü ben de devletin (dövlet, çünkü bizde devlet yok; dövlet var, dövüp yönetiyor) elinde bulunan bilgi edinme kaynakları yok. Çünkü benim elimde MİT'in, itin bilgileri yok. Ben şimdi o teğmenin yolundan gidiyorum. Çünkü bu memleketi seven, bu toprakların üzerinde yaşayan emekçi halkların düşüncelerine o teğmen yol gösterici olmuştu. Ben de şimdi aynı şeyi söylüyorum.

Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan size alışamadım.

Sevgili dünya ozanımız Nazım Hikmet, Adnan Menderes için şöyle demişti: Senin ana rahmine düştüğün gün Milletinin en kara günüdür. Ben de size aynı şeyi söylüyorum.

Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan sizin ana rahmine düştüğünüz gün Anadolu halklarının en kara günüdür. Biliyorum ki yasalar sizden yana. Öyle olmasaydı, donunu bağlamaktan aciz oğullarınız, kızlarınız şu an dolar milyoneri olmazlardı.

Şimdi beynimin hiçbir hücresinden kuşku duymadan şunu söylüyorum: Elinizin altındaki mahkemelere bir tek işaretinizle emrinize koşarak suç sizde olsa bile sizin çıkarınıza karar verecek hakimlere, savcılara sahipsiniz. Ben İlyas Salman olarak Malatya Arguvan ilçesi Asar köyü nüfusuna kayıtlı

Not: Nüfus cüzdanı örneğim

Soyadı: Salman

Adı: İlyas:

Baba Adı: Vahap

Ana Adı: Hafize

Doğum Yeri: Arapkir

Doğum Tarihi: 14.1.1949

Medeni Hali: Evli

Dini: Nüfus cüzdanına göre İslam ama gerçek anlamda İslamlığı kabul etmiyorum. Hıristiyanlığı mı kabul ediyor diyeceksiniz ona da hayır. Ben dünyaya gelirken anneme babama mektup yazmadım. Faks çekmedim, telefon etmedim. Telgrafla bildirmedim. Beni çırılçıplak bir bebek olarak dünyaya getirmişler. Ve Türkmen Alevisi elbisesi giydirmişler. On yaşından sonra Türkmen Alevisi elbisesini de yırttım attım; insanlık elbisesi giyindim.

Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan; Size hodri meydan diyorum ve Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri hukuk kurallarına göre sizi mahkemeye davet ediyorum.

Bir tek şartım var: Sizin de avukatınız olmayacak benim de avukatım olmayacak. Çünkü size güvenmiyorum. AKP'li bir avukatı seçersiniz, AKP'li bir hakimi seçersiniz. Kanunları size göre yorumlar, kanunları size göre yorar; bu sayede kanunlar bitkin düşer.

Ben bütün samimiyetimle söylüyorum. Kanunların tarafsız uygulanmasından yanayım. Gerçi kapitalist sistemde kanunlar ne kadar tarafsız uygulanır? Bu konuda kuşkularım değil, yerine göre tespitlerim var.

Bunları neden söylüyorum? 24 Kasım'da Dünya Öğretmenler Günü kutlanıyordu. Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül öğretmenlere yönelik daha doğrusu öğretenlere yönelik bir takım lafızlar etti. Örneğin dünyayı değiştirecek çocuklarımızı sizler yetiştireceksiniz dedi. Acaba Abdullah Gül dünyanın değişip gelişmesinden yana mı, ya da dünyanın milattan sonra 600. yıllardaki haline dönmesinden yana mı? Sayın Abdullah Gül'ün konuşmasında en dikkatimi çeken şey şu oldu: Başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'den hiç söz etmedi. Acaba Abdullah Gül o koltukta oturmasını Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına borçlu değil mi?

Ben yüzde 47'nin değil yüzde 53'ün adına yazıyorum. İnanıyorum ki Abdullah Gül de, Recep Tayyip Erdoğan da yüzde 47'nin adamları. Biz % 53 olarak şunu soruyoruz: Bir torba kömür vererek oyunu aldığınız aptal kalabalığın mı yanındasınız, kendini satmamış yüzde 53'ün mü yanındasınız? Ya da ikili oynuyorsunuz.
İyi çiftetelliler!
İlyas Salman

SouL

➡️ ↘️ ↖️ ↪️ ↩️ ⤴️ ⤵️ Ben Sakinim!!!
Yönetici
  • MFC Puanı
    3,901
İlyas Salman? İlyas Salman Kimdir? İlyas Salman Nerelidir? İlyas Salman Kaç Yaşında?

Üst Alt