Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

İltifatın endikasyonları

DeStina

Her Nasip Vaktine Esirdir
MFC Üyesi
Konum
İzmir
  • Üyelik Tarihi
    9 Haz 2015
  • Mesajlar
    12,474
  • MFC Puanı
    1,810
İltifatın endikasyonları






Bir ilaç aldığımda ilk baktığım yer ilacın endikasyonlarıdır. Yani ilacın ne işe yaradığı ve etkileridir. Günlük iş sıkıntısı, hayatın zorlukları ve modern çağın hastalığı olarak bilinen stres yüzünden, çok az iltifat eder olduk. Bir konferans esnasında ilkokul mezunu bir anne “Hocam iltifatın anlamını bilmiyorum ama bu dediğinizden ne eşim bana, ne de ben ona hiç etmedim. Hele çocuklarımıza hiç etmedik dedi”. Tam o sırada velilere,”iltifat ediyor musunuz?” diye sordum. Yaklaşık 300-400 kişilik bir veli grubundan sadece 50?60 kişi parmağını kaldırdı. Beni üzen, aslında o bayanın iltifatın anlamını bilmemesi değildi. Bilenlerin iltifata ilişkilerinde yer vermemesi ve iltifat etmemesiydi.
“iltifatı” lütfen hayatımızın her anında yemeğimize attığımız tuz gibi, çayımıza attığımız şeker gibi eksik etmeyelim.
İLTİFATIN ETKİLERİNİ (ENDİKASYONLARINI) SIRALIYORUM:
Sihirlidir
Kuvvet ve moral verir
İştah açıcıdır
Güç kazandırır
Dinç tutar
Bedavadır
Sağlıklıdır
Zorlamaz
Etkisi büyüktür
Hastalandırmaz
Tedavi edicidir
Lezzetlidir
Artı değer kadar
(En az 10 tanede siz katın bu sıralamaya?)
ASLINDA İLTİFAT ETMEKTEN KORKUYORUZ​
Ne yazık ki toplum olarak iltifat etmeyen bir özelliğimiz var. Birisine iltifat etsek, hemen aklımıza ilk gelen şey “şımarır” olacaktır. Bu alışkanlık bizim toplumumuz da öylesine yer etmiştir ki?
Ne olur yani, bırakın eşiniz şımarsın, oğlunuz ya da kızınız şımarsın, değişik ve güzel duygulara bürünsün, önemli ve özel olduğunu hissetsin. Ya da arkadaşınız, dostunuz, çalışanınız, patronunuz, işçiniz, öğrenciniz?
“Yok, olur mu öyle, biz ağır ağabeyiz hocam öyle her şeyi olur olmadan söyleyemeyiz. Sonra devamlı duymak isterler gibi” Düşüncelerimiz oluyor.
Evde anne ya da baba isen oğluna, kızına, iş yerinde patron isen çalışanına; okulda idareci isen öğretmenine, öğretmen isen öğrencine yap iltifatını… Sonra bakıver etkilerine…”Saçların ne güzel de, kazağın çok hoş, sen çok başarılı bir öğretmensin, memursun de” Eşim, gözlerin çok güzel de, oğlum kravatına bayıldım de. Yaa! Ne olacak bunların hepsi bedava. Kimse senden para pul istemiyor…

William Shakspeare’in dediği gibi
Korkuyoruz ama neden?
İnsanların çoğu kaybetmekten korktuğu için
Sevmekten korkuyor.
Sevilmekten korkuyor, kendisini sevilmeye layık görmediği için.
Düşünmekten korkuyor, sorumluluk getireceği için.
Konuşmaktan korkuyor, eleştirilmekten korktuğu için.
Duygularını ifade etmekten korkuyor, reddedilmekten korktuğu için
Yaşlanmaktan korkuyor, gençliğinin kıymetini bilmediği için.
Unutulmaktan korkuyor, dünyaya iyi bir şey vermediği için.
Ve ölmekten korkuyor aslında yaşamayı bilmediği için.
 

Jay

MFC Üyesi
Konum
Gebze
  • Üyelik Tarihi
    20 Kas 2012
  • Mesajlar
    111
  • MFC Puanı
    -3
ben iltifat etmekten çekinmem ama etkiye tepki denen terime dayalı olarak bir insan anatomisi söyle açıklarım kendimden bir ornek vererek .

önce etkilenmeliyim ( yemek , yada bayan - tat - manzara - sıcaklık - sogukluk olarak açılım yapalım ( bazı arkadaşlarimiz yorumumu kötüye algılamasını istemem bu etkidir yani etkilenmek ---- tepki olarak iltifat soyleniş diyerek kapanışı vurgulamiş olalım ....
 
Üst Alt