Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

İlginç 10 Rekor

LeGoLaS

ikra
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    2,996
0. Yüze Konulmuş En Fazla Kaşık

ka%C5%9F%C4%B1k-283x400.jpg

9 yaşındaki Joe Allison’un 1 Nisan 2008 tarihinde; alnına 5, yanaklarına 4, burnuna 1, üst dudağına 2 , her kulağına 1 ve çenesine 2 olmak üzere toplamda 16 kaşık yerleştirmesi sonucu bu rekorun sahibi oldu.
9. En Fazla Estetik Operasyon Geçiren Kişi

estetik.jpg

53 yaşındaki Amerikalı Cindy Jackson, Brigitte Bardot’a benzemek istediği için geçirdiği 50 estetik ameliyata 100.000 $’dan fazla para harcayarak Guinness Rekorlar Kitabına girdi. Yüz gerdirme, burun ameliyatı, gözlerini kaldırma geçirdiği ameliyatlardan birkaçı sadece. İnsan kendini hiç beğenmeyebiliyor sanırım bazen..
8. Geriye Doğru En Fazla Kitap Yazma

kitap-yazma-417x400.jpg

İtalya’dan Michele Santelia; 1 bilgisayar ve dört klavye kullanarak, her biri kendi dilinde olan 67 kitabı (3.503.013 kelime, 19.760.936 karakter, 23.198 sayfa, 263.931 paragraf, 499.554 satır) tersten ve ekrana bakmadan yazarak rekorun sahibi oldu.
7. Dünyanın En Uzun Saçı

enuzunsac.jpg

5 metreye yakın saç uzunluğuyla Xie Qiuping dünyanın en uzun saçına sahip. Xie saçlarını çocukluğundan beri uzatıyor ve en son 1973 yılında kestirmiş saçını. 5 metrelik saçın yarattığı sorunlara alışmak bir yana oldukça sabırlı olmak gerek. Bende uzun saç severim ama belimde olan saçlarım bile bazen beni deli edebiliyor! Yine de uzun saç güzeldir tabi ama benim için 5 metre olmak zorunda değil. :)
6. Dünyanın En Uzun Konuşması

en-uzun-konu%C5%9Fma.jpg

Bana bazen çok konuşuyorsun, arada sus nefes al derler ama ben Lluis Colet’in yanında halt etmişim yani. :) Colet, 2004’te yaptığı 48 saatlik konuşmayla Guiness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırdı. Colet’in yerinde gözü olan, Hintli bir adamın yaptığı 120 saatlik konuşmayla yeni rekor kırıldı. Ancak Colet bunu kendine yedirememiş olacak ki 124 saatlik bir konuşmayla rekoru tekrar sahiplendi. Benim rekorum mu en fazla 3 saat falandır sanırım, o da aralarda susarak :) Colet’tekide ne hırs, ne yetenekmiş canım..
5. En Kuvvetli Çığlık

%C3%A7%C4%B1%C4%9Fl%C4%B1k.jpg

Londra’da bir gezide bu yeteneğinin farkında varan Jill Drake’in sesi, bir jet motorunun sesinden yaklaşık olarak 10 desibel kadar az. Yani en kuvvetli çığlık rekortmenimiz Drake’in sesi 129 desibel. Sinirlendiğimde yüksek sesle konuştuğum için bana katlanamayan sevgili iş arkadaşlarımı tanrı, Bayan Drake’den korusun. :)
4. En Tuhaf Yeme Düzeni

enilginc.jpg

1959 yılından beri metal yiyen bir adam! İnanılır gibi değil ama Fransa’dan Michel Lotito günde 900 gram metal tüketiyor. Manetout lakaplı bu adam muzların ve haşlanmış yumurtaların midesini bulandırdığını söylüyor. Yemek listesi çıkartmak gerekirse: 18 bisiklet, 15 süpermarket arabası, 7 televizyon seti, 6 şamdan, 2 yatak, 1 çift kayak, düşük kalorili bir Cessna hava taşıtı ve 1 bilgisayar. Şahane değil mi? :)
3. Buzla Temas Rekoru

buzla-temas.jpg

Dağın tepesine mayo ile tırmanmayı deneyip başarısız olması Buz Adam’ın 1 saat 12 dakika buz içinde duran adam rekorunu kırmasına engel olmadı. Meditasyon ve müzik ile konsantrasyon sağladığını söyleyen bu adam, buz dolu kabın içinden çıktığında kolları ve bacaklarını oynatabiliyordu. Buz dolu bir kabın içinde olma düşüncesi bile dişlerimi tıkırdatmaya yeterken 1 saat temas halinde olmak benim için çok uzak. :)
2. Keman Çalarken Bisiklet Üzerinde Geri Gitme

keman.jpg

Bazı insanlar daha yolda, sadece düz yürümeyi başaramazken Cristian Adam; bisikleti ters yönde sürüp aynı zamanda keman çalıyor. 4 yaşında bisiklet kullanmayı öğrendi, daha sonra da keman çalmaya başladı. O zamandan beri ikisini bir araya getirerek rekorlar kırıyor. Ters yönde bisiklet sürerek keman çalma rekoru, 5 saat 9 dakika içinde 60.45 kilometre.
1. Su Altında Bisiklet Sürme Rekoru

su-alt%C4%B1-bisiklet.jpg

Suyun altında 60 metre ilerleyerek Guiness Rekorlar Kitabına adını yazdıran 65 yaşındaki İtalyan dalgıç Vittorio Innocente, Genoa yakınlarındaki denizin 65 metre derinliğinde, modifiyeli dağ bisikletiyle, 110 metre pedal çevirerek rekorunu güncelledi.
* Bonus: Bir Bavuldan En Hızlı Çıkabilme Rekoru

bavul.jpg

31 Mayıs 2088 tarihinde Los Angeles, California, Book Expo Amerika sırasında kırılan rekorun sahibi; Leslie Tipton, fermuarı kapatılmış bavuldan 7.04 saniyede çıktı.

Üst Alt