Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

İLERİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ

SouL

➡️ ↘️ ↖️ ↪️ ↩️ ⤴️ ⤵️ Ben Sakinim!!!
Yönetici
  • MFC Puanı
    3,901
MTA_3.jpg

PROGRAM SÜRESİ : 7 Saat

PROGRAM ETAPLARI :

1. Yazılı test
2. Defansif Sürüş Teknikleri (Teorik)
3. İleri sürüş teknikleri ( Teorik )
4. Skidcar (Pratik )
5. Katılımcı aracıyla ( Pratik )

* Eğitim sonunda " Skidcar Güvenli ve Defansif Sürüş Teknikleri " ve " İleri Sürüş Teknikleri " sertifikası verilmektedir.

1. Otomobil Güvenli ve Defansif Sürüş Teknikleri Eğitimi

3 temel amacı bulunmaktadır. Bunlardan ilki sürücülere güvenli ve defansif sürüş tekniklerini öğretmek ve önemini anlatmak, diğeri trafikte yapılan hataları güvenli bir ortamda uygulamalı olarak göstermek ve kişisel becerilerin gelişmesini sağlamak, bir diğeri ise farklı zeminlerde araç kullanma yeteneğini artırmak ve oluşabilecek kazaları önlemektir.

Eğitim dahilinde sürücülere kaygan zeminlerde daha hızlı değil, nasıl daha güvenli araç kullanılacağı öğretilmekte ve sürücülere, olabilecek kazalardan korunmak için defansif/savunma sürüş teknikleri anlatılmaktadır.

TEORİK EĞİTİM İÇERİĞİ
• Defansif sürüş nedir?
• Hava ve Yol şartları
• Kontrol dışı faktörler (diğer sürücüler, yayalar vb.)
• Riski farketmek
• Savunma
• Zamanında ve doğru hareket
• Sürüşte 2 kural faktörü (Doğru analiz, yavaşlatılan sürüş)
• Emniyet kemeri ve airbag
• ABS nedir?
• ESP nedir?
• Trafik kazalarında sürücü hataları
• Takip mesafesi
• Durma mesafeleri
• Çarpışma ve Sonuçları
• Alkol ve Uyuşturucu Madde
• Uykusuzluk ve Yorgunluk
• Far kullanımı ve Gece Görüş
• Ayna kullanımı
• Lastikler
• Aquaplaning
• Kaza senaryoları
• Ağırlık merkezi
• Ağırlık Transferi
• Önden ve Arkadan Savrulma PRATİK EĞİTİM İÇERİĞİ

Pratik eğitimlerde kayma ve savrulma egzersizleri skidcar kullanılarak yapılmakta. Diğer kritik fren va savrulma egzersizleri de yine trafiğe kapalı eğitim parkurlarımızda uzman eğitmenler eşliğinde yapılmaktadır.

Programda 7 temel teknik yer almaktadır;

1. Kaygan zeminlerde kalkış ve hızlanma
2. Kuru ve kaygan zeminde frenaj
3. Engelden kaçma ve frenaj
4. Takip mesafesi ve panik fren
5. Kaygan zeminli virajda frenaj
6. Virajda, önden kayma ve arkadan savrulma
7. Slalom

2. İleri Sürüş Teknikleri Eğitimi

Otomotiv üreticileri, Sürüş sırasında yapılan hataları ve kontrol kayıplarını en aza indiren ABS, ESP gibi güvenlik ekipmanları ile donatılmış araçlar üretmektedir. Bu güvenlik ekipmanlarının kullanımının, sürücülere tanıtılması ve güvenli bir ortamda pratik yaptırılması gerekmektedir.

Ülkemizde verilen yetersiz sürüş eğitimi, bununla beraber sürücülerin kişisel becerileri ile hareket ederek riskleri daha da arttırması, maddi ve geri dönüşü olmayan manevi kayıplara neden olmaktadır.

Sürücülerin güvenlik ekipmanlarının yeteneklerinden tam olarak yararlanmaları ve riskli durumların önceden algılanmasını sağlamak için,

Değişik yol tutunma şartları yaratarak engelden kaçma, virajda önden kayma ve arkadan savrulma, fren,engelden kaçma,dar alan hızlı geçişleri,optik yanılma manevraları ve slalom istasyonları ile bu güvenlik sistemlerinin pratiği yaptırılmaktadır.

TEORİK VE PRATİK EĞİTİM KONU BAŞLIKLARI:
• İdeal dönüş çizgisi
• Geometric line
• Racing line
• Fren noktası
• Dönüş noktası
• Apex noktası
• Çıkış noktası
• Ağırlık transferinin dönüşe etkileri
• Akselerasyon bölümü
• Dengeli gaz

3. SkidCar ile Pratik Eğitim

Bu bölümde özel donanımlı skidcar aracımızla kar,yağmur,mıcır,buz gibi zemin şartları yaratarak sürücünün virajlarda kayma,savrulma ve direksiyon hakimiyetini kaybetme durumlarında, Aracın kontrolünü sağlamaya yönelik egzersizler yaptırılmaktadır.

4. Katılımcı Aracı ile Egzersiz

• Slalom
• Geri slalom
• El freni ile dönüşler
• Dar alan geçişleri
• Optik yanılma
• Ağırlık transferi kullanılarak ani manevra yapma
• ABS ve ESP kullanımı egzersizleri
• Viraj dönüş teknikleri

5. Bilgi Ölçümleme Testi

Teorik eğitimle verilen bilgilerin test ile ölçümlenmesi

İleri Sürüş Teknikleri eğitimleri; başta İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya olmak üzere Adana, Eskişehir, Hatay, Mersin ve diğer tüm şehirlerde gerçekleştirilebilmektedir.

Üst Alt