Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

İlahiyatçılara Göre İmam Hatiplileri Deizm'e Yönelten 21 Soru ve Cevapları

Bende

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    20

Bu hafta Onedio'nun web sitesinde ''İlahiyatçılara Göre İmam Hatiplileri Deizme Yönelten 21 Soru'' başlıklı bi yazıyla karşılaştık. Ve bu soruların bir çok kardeşimizin aklını karıştırdığını fark ettik. Ve bu videoyu yaptık.O soruların ne kadar kolay ve basit sorular olduğunu ve ne kadar kolay cevaplanabileceğini bu videoda açıkladık. İyi seyirler.

1:57 Allahın ihtiyacı yokken neden bizi test etmekte?
4:00 Allah bizim cennete ve cehenneme gireceğimizi biliyorsa, neden bizi imtihan ediyor.
5:15 Allah Herşeyi biliyorsa neden bizi yarattı? (Kaderde ne zaman öleceğimiz belli ise neden sadaka ömrü uzatıyor?)
7:37 Allah bizi seviyorsa neden günah işlememize izin verip sonra bizi yakıyor?
9:49 Allah kötülüklere neden engel olmaz? ( Neden bir kuluna eziyet verirken diğerine rahatlık veriyor.)
13:35 Biz müslüman ailede doğduğumuz için mi Allaha inanıyoruz. İnanmayan ailede doğanların suçu ne?
16:35 Ya Hristiyan veya ayeistler haklıysa?
19:19 Bu dünyaya gelmek benim tercihim değil. Allah bunun benim seçimim olduğunu ve hatırlamadığımı söylüyor.
20:30 Sonsuzluk kavramı akıl almaz birşey Allahın sonsuz olmasını algılayamıyorum.
21:20 Cennette birini istiyorum o da başka birini istiyorsa ne olacak?
22:05 Biz putperestleri eleştiriyoruz ama biz de kabenin etrafında dönüyoruz.
22:48 Öldükten sonra dirileceksek neden ölüyoruz.
23:24 Kelam dersinde mucize; olay görüyoruz ama hiçbirinin delili yok. Sadece anlatılıyor bana göre delil yok..
25:50 Allah niçin kitapların bozulmasına izin vermiştir?
27:34 İçki öncekilere yavaş yavaş yasaklanırken bizlere neden direkt haram kılındı?
28:49 Kuran'da kadın ve erkek neden eşit değil?
30:23 Allah'ın hep ''Ben yaptım, ben yarattım'' demesi tuhafıma gidiyor.
31:10 Allah kalplerini mühürlediği insanları niçin cehennemle cezalandırıyor?

Üst Alt