Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

İkiz Bebek Beslenmesi

keroLayn

kafa lens .honk.
Emektar Üye
  • Üyelik Tarihi
    5 Nis 2013
  • Mesajlar
    4,580
  • MFC Puanı
    855
İkizlerin doğdukları andan itibaren anne sütüyle beslenmeleri gerekiyor. Hepimizin aklına annenin sütünün iki bebeğe birden yetip yetmediği geliyor. Anneler ise tek bebek için sütün yetip yetmeyeceğine ilişkin kaygıyı iki defa yaşıyor. Tıp literatürü sütün iki bebeğe yeteceğini söylese de, anne ikiz bebekten uyarı alırsa ve bebekler de güçlüyse süt oluyor. Ancak bebeklerin kilo alımı yeterli değilse, birtakım takviyelerde bulunmak gerekiyor.

Sütünüz her iki bebeğinize de yetebilir. Öncelikle siz “ben çocuklarımı kendi sütümle besleyebilirim” düşünce yapısı içerisinde olmalısınız. İkiz çocuk beslediğinizi unutmayın; beslenmenizdeki süt, yoğurt, peynir, meyve suyu, et, tavuk, balık, yumurta gibi besin değeri ve enerjisi yüksek besinlerin miktarını artırın. Emzirdiğiniz sürece çocuklarla aynı odada olmalısınız. İsterseniz her iki bebeğinizi aynı anda besleyebilirsiniz. Başları önde bacakları her iki yanınızdan arkaya doğru olacak şekilde her iki bebeği de birer memeye yerleştirip emzirme işlemini yapabilirsiniz. Bunu yapmakta zorlanıyorsanız sıra ile de beslenme işlemini uygulayabilirsiniz. Eğer sütünüz yeterli değilse siz bir bebeği beslerken eşiniz ya da yardımcınız anne sütünü aldıktan sonra diğer bebeğe mamasını yedirebilir. Anne sütü aldıkları sürece öncelikle anne sütü ve daha sonra yetmezse ek mama veriniz.
Mümkünse anne sütü aldıkları sürece her şeyi kaşıkla veriniz. Bebeklere verdiğiniz göğsü her seferinde değiştiriniz. Bu beslenmede sağ göğsünüzü ilk doğan bebeğinize veriyorsanız bir dahaki beslenmede o bebeğe sol göğsünüzü vermelisiniz. Her iki göğüs de her iki çocuk tarafından yeterince uyarılmalıdır.
Eğer biberonla besliyorsanız; iki çocuk için ayni anda mama hazırlayıp ayni öğünde çocuklarınıza veriniz. Bu size hem zaman kazandırır hem de hangi çocuğu ne zaman beslemiştim kargaşasını ortadan kaldırır. Biberonla beslerken çocuklarınızı rahat bir kanepeye ya da yatak üzerine yatırınız. Beslenme esnasında başını yüksek tutmak için ince bir yastıktan yararlanabilirsiniz. Her bir elinize bir biberon alıp mümkün olduğunca dik olarak çocuklarınıza sunabilirsiniz. Biberonun çocuğun ağzına gelen kısmında hava olmamasına dikkat ediniz. Eğer evde bir yardımcınız varsa biberonla besleme işlemini yardımcınız ve siz yine aynı anda kucağınızda dik pozisyonda tutarak yapabilirsiniz. Beslenme işlemi bittikten sonra gazını çıkartmayı unutmayınız.
Biberonla beslenen çocuklar anne sütü ile beslenmeye göre daha çok hava yutarlar, bu çocuklarda dik olarak beslemeye ve gaz çıkartmaya daha çok özen gösteriniz. Gelişim, gaz ve kusma durumuna göre bazen doktorunuz ikizlere farklı mamalar önerebilir. Örneğin ikizlerin bir tanesinde aşırı kusma olabilir ve doktorunuz ona kusma önleyici mama önerebilir. Doktorunuzun önerileri doğrultusunda hareket etmelisiniz.
İkizlere daha erken ek besin başlamak gerekebilir, bunun için de yine doktorunuza danışmalısınız.
 
Üst Alt