Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İftara özel lezzetler

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236

JL5kQQ.jpg

KREMALI MANTAR ÇORBASI

Malzemeler
1 pk. mantar
1 pk. krema
3 çorba k. un
2 çorba k. tereyağı
1 su b. et suyu
sıvıyağ
tuz
su

HAZIRLANIŞI

Mantarları doğruyoruz ve bir tavaya sıvıyağ koyup mantarları soteliyoruz. Tuzunu atıyoruz ve pişiriyoruz. Çorba tenceresinde tereyağını eritiyoruz. Unu, kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Soğuk et suyu dökerek çırpma teliyle hızlıca karıştırıyoruz ve kıvamını açıyoruz.
Sıcak su ekleyerek kıvamını açıyoruz. Çorbanın suyu kaynayınca içine kremayı da ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Kremanın birazını üzerine dökmek için ayırıyoruz. Bir kere daha kaynayınca mantarını koyuyoruz. Tuzunu ayarlıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Servis ederken üzerine krema döküyoruz.
---------------------------------------------------------------------------------

38Xj72.jpg


ALİ NAZİK

Malzemeler

6 patlıcan 1 kase süzme yoğurt tuz
ÜZERİ İÇİN:
500 gr. kuzu eti
tereyağı
toz kırmızı biber
1 tutam maydanoz
tuz
karabiber


HAZIRLANIŞI

Kuzu etini tantuni gibi çok küçük şekilde doğruyoruz. Tavaya sıvıyağ döküyoruz ve eti sotelemeye başlıyoruz. Tereyağını ekliyoruz. Et, suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz. Pişmesine yakın tuzunu atıyoruz. Toz kırmızı biber ve karabiber atıyoruz. Patlıcanları közlüyoruz. Kabuklarını soyuyoruz ve ince ince doğruyoruz. Patlıcanlar soğuyunca yoğurtla karıştırıyoruz ve servis tabağına koyuyoruz. Üzerine pişirdiğimiz etleri koyuyoruz. Üzerine maydanoz serpiyoruz ve dilimlenmiş domates koyarak servis ediyoruz.

------------------------------------------------------------------------------------------
vz08y4.jpg

İRMİK KREMALI EKMEK TATLISI

Malzemeler
1 pk. tuzsuz kızarmış ekmek
1 su b. toz şeker
2,5 su b. su
KREMASI İÇİN:
1 lt. süt
7 çorba k. irmik
1 çorba k. mısır nişastası
1 pk. vanilya
1 su b. toz şeker
ÜZERİ İÇİN:
1 poşet köpürtülmüş şanti karamel sos

HAZIRLANIŞI

Kızarmış ekmekleri dikdörtgen fırın kabına diziyoruz. Toz şekeri çelik tavada, kısık ateşte eritiyoruz. Yakmamaya özen gösteriyoruz. Tahta kaşıkla karıştırabiliriz. Sıvı hale gelip kaynayınca sıcak su döküyoruz. İlk suyu verdiğimizde yoğun bir kaynama oluşacaktır, dökerken dikkatli olmalıyız. Tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Karamel tamamen eriyip kaynayınca ekmeklerin üzerine döküyoruz. Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. İrmiği, nişastayı, toz şekeri ve vanilyayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz. Ekmeklerin üzerine gezdirerek döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca üzerine krem şanti sürüyoruz. Karamel sosla süsleyerek servis ediyoruz.

Hayırlı İftarlar



 

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
GbQkD2.jpg


Dereotlu Kabak Çorbası


Malzemeler

2 kabak
2 çorba k. tereyağı
1 soğan
1 su b. süt
3 çorba k. un
sıvıyağ
et suyu
tuz
su

HAZIRLANIŞI
Kabakları küçük küp şeklinde doğruyoruz. Soğanı yemeklik doğruyoruz. Derin bir tavaya sıvıyağ döküp soğanları soteliyoruz. Kabakları ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Ayrı bir tencereye tereyağını koyup eritiyoruz. Unu ekleyip kavuruyoruz. Unun kokusu çıkınca soğuk sütü döküyoruz ve çırpma teliyle hızlıca karıştırarak kıvamını açıyoruz. Soğuk et suyunu da döküyoruz ve karıştırıyoruz. Kabak haşlanınca suyuyla beraber diğer tencereye aktarıyoruz. Kıvamı koyu olursa sıcak su ekliyoruz. Tuzunu atıyoruz. Çorba pişince üzerine doğranmış dereotu koyarak servis ediyoruz.
--------------------------------------------------------------------
zQvV0Y.jpg


Güveçte Kuzu Etli Kuru Fasulye

Malzemeler


700 gr. kuzu eti
1 kg fasulye
2 soğan
2 domates
2 çorba k. domates salçası
2 çorba k. tereyağı
2 diş sarımsak
5 sivri biber
sıvıyağ
tuz
su

HAZIRLANIŞI

Kuru fasulyeyi bir gün önceden suya koyuyoruz. Ertesi gün iyice şişmiş olan fasulyeleri süzüyoruz ve üzerini bir parmak geçecek kadar suyla, tencerede haşlıyoruz. Kaynayınca üzerinde oluşan köpüğü kepçe yardımıyla alıyoruz. Yukarı çıkan boş fasulyelerin üzerine soğuk su döküyoruz. Kuru fasulye yarı kıvamda haşlanınca altını kapatıyoruz ve tenceresinde bekletiyoruz. Kuzu etlerini kuşbaşı doğruyoruz. Güveçi ısıtıyoruz ve zeytinyağı döküyoruz. Kuşbaşı etleri atıp soteliyoruz. Et suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz. Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğruyoruz, suyunu çekmiş olan etin içine katıyoruz. Beraber kavurmaya devam ediyoruz. Salçasını ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Fasulyeyi süzüyoruz ve güvece ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz. Domatesleri soyuyoruz ve doğruyoruz. Biberleri de doğruyoruz. Güvecin en üstüne biber ve domatesi koyuyoruz. Tuzunu atıyoruz. Sıcak suyunu koyuyoruz. Üzerini önce yağlı kağıtla sonra alüminyum folyoyla kapatıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
-----------------------------------------------------------------------


Pv4o15.jpg

Damla Sakızlı Kuplar

Malzemeler
1 lt.süt soğanı
1 su b. toz şeker
4 çorba k. pirinç unu
1 pk. damla sakızı
TABANI İÇİN:
1 poşet kedi dili bisküvi
1 su b. süt
2 çorba k. toz şeker
ÜZERİ İÇİN:
köpürtülmüş şanti
orman meyveli sos nane


HAZIRLANIŞI

Sütü tencereye döküyoruz. Toz şekeri, pirinç ununu koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Damla sakızını havanda dövüp toz haline getiriyoruz. Krema pişmesine yakın damla sakızını ilave ediyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Diğer tarafta küçük bir tencereye 1 su b. sütü ve 2 çorba k. toz şekeri döküp karıştırıyoruz. Toz şeker eriyince altını kapatıyoruz. Kedidili bisküvileri kırıyoruz ve kup bardaklara paylaştırıyoruz. Üzerlerine ılık şekerli sütten paylaştırıyoruz. Bisküvilerin üzerine de kremayı paylaştırıyoruz. Tatlımızı soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca üzerine krem şantiyi sıkıyoruz. Üzerine orman meyveli sos döküyoruz. 1 yaprak naneyle süsleyerek servis ediyoruz.

Afiyet Olsun


 
Üst Alt