-
-
-
- MFC Puanı
- 79
İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, 2014 konserlerine ara vermeden devam ediyor. İDSO'nun bu haftaki konseri 9 Ocak Perşembe günü saat 20.00'de Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleşecek. Bu muhteşem konseri İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nın daimi misafir şefi Antonio Pirolli yönetecek.
1945'te Cemal Reşit Rey tarafından kurulan temelleri ise 1827'de Donizetti Paşa tarafından atılmış olan Mızıka-i Humayun Orkestrası'na dayanan İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, 2014 konserlerine dünyanın her yerinden gelen konuk şeflerle devam ediyor.
9 Ocak Perşembe günü Saat 20.00'de gerçekleşecek olan konseri ise İtalyan Şef Antonio Pirolli yönetecek. Roma'da doğmasına rağmen yaşamını 25 yıldır Türkiye'de sürdüren Antonio Pirolli bu hafta sanatseverleri Mahler ve Wagner'in eserleriyle buluşturacak.
Konser Alman opera bestecisi, tiyatro direktörü, müzik teoricisi ve yazarı Richard Wagner'ın, Wesendonck Lieder eseri ile başlayacak. Konserde Gustav Mahler'in en önemli eserlerinden biri olan 4 No'lu senfonisini ise Soprano Deniz Yetim seslendirecek. Küçük yaşlarda müzik eğitimine başlayan Deniz Yetim, Bakü'de yapılan yarışmada bu yılın ''GRAND PRIX'' Ödülü'nü almıştır. İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde solist olarak çalışmaktadır.
Tarih : 9 Ocak 2014
Yer : Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi
Saat : 20.00
Tarih : 17 Ocak 2014, Cuma
Yer : Fulya Sanat Merkezi
ŞEF: KOJİ KAWAMOTO
SOLİST: FEVZİ ONUR USTABAŞ (KLARİNET)
YAĞIZCAN KESKİN (KLARİNET)
POYRAZ BALTACIGİL (VİYONSEL)
F. MENDELSSOHN 2 KLARİNET VE ORKESTRA
İÇİN KONSER PARÇASI NO.1
OP.113
E.ELGAR VİYONSEL KONÇERTOSU
N.KODALLI TELLİ TURNA
Y.AKUTAGAWA TRINITA SINFONICA
1945'te Cemal Reşit Rey tarafından kurulan temelleri ise 1827'de Donizetti Paşa tarafından atılmış olan Mızıka-i Humayun Orkestrası'na dayanan İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, 2014 konserlerine dünyanın her yerinden gelen konuk şeflerle devam ediyor.
9 Ocak Perşembe günü Saat 20.00'de gerçekleşecek olan konseri ise İtalyan Şef Antonio Pirolli yönetecek. Roma'da doğmasına rağmen yaşamını 25 yıldır Türkiye'de sürdüren Antonio Pirolli bu hafta sanatseverleri Mahler ve Wagner'in eserleriyle buluşturacak.
Konser Alman opera bestecisi, tiyatro direktörü, müzik teoricisi ve yazarı Richard Wagner'ın, Wesendonck Lieder eseri ile başlayacak. Konserde Gustav Mahler'in en önemli eserlerinden biri olan 4 No'lu senfonisini ise Soprano Deniz Yetim seslendirecek. Küçük yaşlarda müzik eğitimine başlayan Deniz Yetim, Bakü'de yapılan yarışmada bu yılın ''GRAND PRIX'' Ödülü'nü almıştır. İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde solist olarak çalışmaktadır.
Tarih : 9 Ocak 2014
Yer : Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi
Tarih : 17 Ocak 2014, Cuma
Yer : Fulya Sanat Merkezi
ŞEF: KOJİ KAWAMOTO
SOLİST: FEVZİ ONUR USTABAŞ (KLARİNET)
YAĞIZCAN KESKİN (KLARİNET)
POYRAZ BALTACIGİL (VİYONSEL)
F. MENDELSSOHN 2 KLARİNET VE ORKESTRA
İÇİN KONSER PARÇASI NO.1