-
- Üyelik Tarihi
- 3 Ocak 2010
-
- Mesajlar
- 11,322
-
- MFC Puanı
- 63,931
Özellikle kadınlarda daha yaygın, akut dönemde mutlaka antibiyotik tedavisi gerekiyor ancak kimyasal içerikli zehirli ilaçlar değil doğal bitkisel sağlıklı gıdalar tercih edilmelidir. Ama kronik dönemde özellikle çok sık antibiyotik kullanımına rağmen devam eden vakalarda bitkisel takviyeler çok önemli.
Fitoterapi, kronik idrar yolu enfeksiyonlarında iki ayrı yoldan katkı sağlıyor;
Doğal antibiyotikler içeren bitkiler ve bağışıklık güçlendiriciler. Yapılan bilimsel araştırmalar gösterdi ki bazı bitkilerdeki antibiyotikler sadece bakterilere değil, kronik idrar yolu enfeksiyonlarının önemli sebrpleri olan mikoplazma ve virüslere karşı da etkili.
Bu bitkilerin en önemlileri şunlar;
kekik,
adaçayı,
altınotu,
meyan kökü,
lavanta ve
civanperçemi.
KEKİK:
Ülkemiz kekik cenneti, onlarca farklı kekik türü var ülkemizde ve bu farklı cinsler farklı antibiyotikler içeriyorlar, o yüzden aktarlardan birkaç farklı kekik türü temin edin; topuz kekik, kıl kekik, yaprak kekik gibi.
KULLANIMI: Bunları harmanlayın ve bir çorba kaşığı kuru kekiği bir kupa kaynar su ile sadece beş dakika demleyip sabah akşam için.
UYARI: yüksek tansiyon varsa dikkat!
ALTINOTU:
Diğer bir doğal antibiyotik içeren bitki, aynı zamanda idrar söktürücü ve böbrek kumlarının atılımına yardımcı olan etkisi nedeniyle kumla birlikte olan kronik idrar yolu enfeksiyonlarında faydalı.
KULLANIMI: Ölmezçiçek diye de bilinen bu kurusa da solmayan çiçeklerin 5 gramı yeterli.
Porselen demlikte alttaki çaydanlığın buharı ile kısık ateşte en az 15 dakika demleyin ve gün içinde tüketin.
UYARI: Gece içmeyin.
ADAÇAYI:
Yine bu konuda etkili, çok az demleyin, en fazla 5 dakika.
UYARI: Fazla demler veya kaynatırsanız 'tujonlar' diye adlandırılan sinir sistemine toksik maddeler oluşuyor.
MEYAN KÖKÜ VE ZENCEFİL
Birlikte değil ayrı ayrı kullanılan bitkilerdir. Uzun demlenmesi gereken bitkiler, etkili maddeler ancak suya geçiyor, en az 45 dakika. Bu iki bitkide doğal antibiyotikler yanında idrar yolu enfeksiyonu etkeni mikropların idrar yolları yüzeyine tutulmalarını engelleyen fitokimyasallar var.
UYARI: Tansiyon ve şeker yüksekliği varsa meyan tüketmeyin.
Meyvelerden kızılcıkta çok faydalı. İnsan vücudu da tabiat da mucizelerle dolu, bize düşen bunu en iyi ve dogru şekilde kullanmak.