Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

İçli Köfte Kaç Kalori?

DeStina

Her Nasip Vaktine Esirdir
MFC Üyesi
Konum
İzmir
  • Üyelik Tarihi
    9 Haz 2015
  • Mesajlar
    12,474
  • MFC Puanı
    1,810
İçli Köfte Kaç Kalori?



İçli köfte, bulgur kullanılarak hazırlanan hamurun içine, yapıldığı yöreye göre kıyma, et ya da kuyruk yağı doldurularak haşlanan ya da kızgın yağda kızartılan bir köfte çeşididir. Arap mutfağından Türk mutfağına geçen içli köfte, Mardin, Diyarbakır, Adana, Şanlıurfa, Malatya yörelerinde yaygın olarak tüketilmektedir.
İçli Köftenin Besin Değerleri
İçli köftenin kalori miktarı pişirme şekline göre değişkenlik göstermektedir. Yöresel olarak hazırlanan içli köfte haşlanarak pişirilir. Bunlar daha hafiftir ve kalori değeri daha düşüktür. Diğer bir pişirme yönteminde ise hazırlanan köfteler kızgın yağda kızartılmaktadır ki durumda fazlaca yağ çektiklerinden daha yüksek kalori değerlerine sahiptirler.


1 adet haşlama içli köftenin kalorisi ortalama 150 kaloridir.
Ancak yumurta şeklinde ve 150 gram ağırlıgında olan kızartılmış bir içli köftenin 350 kaloriye kadar ulaştığı bilinmektedir. Bu sebeple diyet yapanların kızartılmış olan yerine haşlanmış olanı tercih etmeleri önerilir.
100 gr. içli köftenin %60’ı yağ, %27’si karbonhidrat ve %13’ü proteindir. Tam dağılımı ise şöyledir;
Karbonhidrat 32,38 gr.
Protein 9,87 gr.
Yağ 6,83 gr.
Kolesterol 30,56 mg.
Sodyum 181,03 mg.
Potasyum 299,45 mg.
Kalsiyum 32,09
Vitamin A 28,11
Vitamin C 4,35
Demir 2,62
Daha Az Kalorili İçli Köfte Mümkün Mü?
Yukarıda da bahsedildiği gibi içli köfteyi kızartmak yerine haşlamak kaloriyi düşürmek açısından yapılacak mantıklı bir seçimdir. Haşlamaya ek olarak başka bir çözüm de iç malzemenin daha hafif tutulmasıdır. Öncelikle içinde kullanılan kıymanın ya da etin yağsız olması gerekir. Ayrıca köftenin içine tercihe ve yöreye göre eklenen ceviz içi ya da çam fıstığı eklenmemelidir. İçi yağsız kıyma, soğan ve maydanozdan ibaret olmalıdır, böylece kalorisi en aza indirgenebilir.
 
Üst Alt