Cohen
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 2 Şub 2013
-
- Mesajlar
- 1,686
-
- MFC Puanı
- 66
patlıcanlar alacalı soyuldu, kalın halka dilimlendi, tuzlanıp bekledi. sızma zeytinyağı, sarımsak, fesleğen ve limon kabuğu karışımında patlıcanları yağlayıp, ama şöyle içinde birkaç dakika bekletip, doğruca ızgaraya. ayrıca Meksika biberi ve küplenmiş hıyar da hazır ettik.
önce tabağı sarımsak sürterek hazırladık. tabağın dibine dolu bir kaşık köz biber sosu koyduk. odun fırınında közlenmiş, fesleğen ve sarımsakla bir taşım kaynayıp, sos haline gelmiş. işte sürpriz bu oldu. üstten baktığında tabakta böyle bir şey gözükmüyor, ama yerken alttan bir nefaset çıkıyor. patlıcanların zeytinyağına biraz pirinç sirkesi ekleyip, sos yaptık. patlıcanları bu sosa bulayıp, köz biber sosunun içine yerleştirdik. aralara suda manda mozarellası. biraz hıyar. mozarellaların da üstüne zeytinyağlı sosdan. tekrar patlıcan. Meksika biberleri. fesleğen yaprakları, karabiber ve nar ekşisi. bir parça da limon kabuğu rendesi.
Alintidir