Malzemeler
1 komposto kösesi iç bakla
1 kase pirinç
3 adet soğan
1 kahve fincanı yağ
3 dal taze nane
1/2 demet dereotu
250 gr. asma yaprağı
1 kesme şeker
1 adet limon suyu
İç Baklalı Yaprak Sarma Tarifi
1 Baklayı haşlayın. Kabuklarını soyun. Soğanları yemeklik doğrayın ve 1 kahve fincanı yağda kavurup, yıkanmış pirinci ve baklayı da ekleyin.
2 Birkaç kez Çevirdikten sonra 1 çay bardağı sıcak su ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin.
3 Bir tencerede bir miktar suyu kaynatın. Asma yapraklarını kaynamış suya daldırıp çıkarın.
4 Yapraklara hazırladığınız harçtan koyup sarma şeklinde sarın ve tencereye dizin. Limon suyunu üzerinde gezdirin. Üzerini geçmeyecek şekilde su koyun ve kısık ateşte yarım saat pişirin.
1 komposto kösesi iç bakla
1 kase pirinç
3 adet soğan
1 kahve fincanı yağ
3 dal taze nane
1/2 demet dereotu
250 gr. asma yaprağı
1 kesme şeker
1 adet limon suyu
İç Baklalı Yaprak Sarma Tarifi
1 Baklayı haşlayın. Kabuklarını soyun. Soğanları yemeklik doğrayın ve 1 kahve fincanı yağda kavurup, yıkanmış pirinci ve baklayı da ekleyin.
2 Birkaç kez Çevirdikten sonra 1 çay bardağı sıcak su ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin.
3 Bir tencerede bir miktar suyu kaynatın. Asma yapraklarını kaynamış suya daldırıp çıkarın.
4 Yapraklara hazırladığınız harçtan koyup sarma şeklinde sarın ve tencereye dizin. Limon suyunu üzerinde gezdirin. Üzerini geçmeyecek şekilde su koyun ve kısık ateşte yarım saat pişirin.