Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Hürrem Sultan Pilavı Tarifi

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2009
  • Mesajlar
    24,120
  • MFC Puanı
    79
Hürrem Sultan Pilavı Tarifi



resimli-hurrem-sultan-pilavi-tarifi.jpg


Hürrem Sultan Pilavı Malzemeleri:
3 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı yeşil Antep fıstığı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı toz şeker

Hürrem Sultan Pilavı Yapımı:
Önceden 15 dakika ılık suda beklettiğiniz pirincin suyunu süzüp tencereye ilave edin ve tuzunu ekleyin. Yaklaşık 7-8 dakika kavurun. Kavurma sırasında pirinçleri karıştırmak önce zorlaşacak ve sonra gevşeyecektir. Bu sürenin sonunda pilava toz şekeri Antep fıstığı ve nohudu ekleyin. 1 dakika daha kavurup tavuk suyunu ilave edip 10 dakika, önce yüksek sonra alçak ısıda pişirmeye bırakın. Pilavın üzerinde delikler oluştuğunda altını kapatın ve 10 dakika dinlendirmeye bırakın. Pilavın üzerindeki pirinçler kıvrıldığında pilavı karıştırın ve 5 dakika daha kapağı aralık olarak dinlendirin ve servis edin. Afiyet olsun
 
Üst Alt