Hünkar muhallebisi
1 litre süt
1.5 su bardağı toz şeker
2-3 parça damla sakızı
1 su bardağı buğday nişastası
2 yemek kaşığı su
1 çay bardağı kırılmış Antep fıstığı
Üzeri için
Frenk üzümü
File Antep fıstığı
Süt, toz şeker ve damla sakızını bir tencereye alıp karıştırın. Nişasta ve suyu karıştırıp kaynama noktasına gelen karışıma ilave edin. Kırılmış Antep fıstığını da ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Muhallebiyi suyla ıslattığınız bir kaba 2 parmak kalınlığında olacak şekilde dökün. Soğuduktan sonra dilimleyin. Frenk üzümü ve file Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.


1 litre süt
1.5 su bardağı toz şeker
2-3 parça damla sakızı
1 su bardağı buğday nişastası
2 yemek kaşığı su
1 çay bardağı kırılmış Antep fıstığı
Üzeri için
Frenk üzümü
File Antep fıstığı

Süt, toz şeker ve damla sakızını bir tencereye alıp karıştırın. Nişasta ve suyu karıştırıp kaynama noktasına gelen karışıma ilave edin. Kırılmış Antep fıstığını da ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Muhallebiyi suyla ıslattığınız bir kaba 2 parmak kalınlığında olacak şekilde dökün. Soğuduktan sonra dilimleyin. Frenk üzümü ve file Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
