Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Huawei Altyapısına Duyulan Güvensizlik, ABD ve Çin Arasındaki Bir Kavgaya Dönüşüyor

Joe.

.
Emektar Üye
  • Üyelik Tarihi
    5 Tem 2015
  • Mesajlar
    7,126
  • MFC Puanı
    406
Son birkaç aydır Amerikan operatörleri Huawei ile ne yapmaları gerektiği konusunda konuşuyor. ABD, ulusal güvenliği öne sürerek şirketi Amerikan operatörlerinde yasaklamış olsa da, aynı fikirde olmayanlar da var.

Son zamanların en bilinen 'teknoloji' kavgalarından olan ABD ve Huawei arasındaki anlaşmazlık devam ediyor. Huawei'nin Amerikan vatandaşlarının bilgilerini kullanıp Çin Hükümeti'ne gönderdiğini düşünen ABD, bu yüzden şirketin ülkeye resmi yollardan gelmesinin önüne engeller koyup duruyor. Fakat bu konuda benzer düşünmeyenler de yok değil.

080e2b377fc2e51549b22253bcaddc8ba8f4e4e7.jpeg


Geçtiğimiz cuma günü, AB'nin Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) Başkanı Houlin Zho, Cenevre'de yaptığı konuşmada, ABD'nin Huawei yasağı konusundaki görüşlerini dile getirdi. "Eğer hatalarını görürseniz, Huawei'yi suçlayabilir ve ceza ödetebilirsiniz. Fakat onları kara listeye alacak bir şeyiniz yoksa, yapılan şey hiç de adil değil" diyen Zho, daha önce Çin'in Posta ve İletişim Bakanlığı'nda çalışmıştı.

Bununla beraber ABD'li yetkililer, tüm Çinli şirketlerin potansiyel şüpheli durumunda olduğu konusunda oldukça ısrarcı. Bir siber güvenlik forumunda perşembe günü konuşan ABD İç Güvenlik Bakanlığı siber güvenlik başkanı Chris Krebs, asıl kaygısının ülkeye gelen üründen ziyade, ürünün menşei ülkesinin yasal rejimi olduğunu söyledi: "Bizim odağımıza aldığımız nokta doğrudan ülke veya şirket değil. O ürünün tabi olduğu hukuk kuralları."

5e1c485de655d9faa7ba2d139d1c5925b9ce3e7c.jpeg


Her ne kadar farklı taraflar farklı görüşlere sahip olsa da tartışmanın sadece teknik analizle çözülemeyeceği ortada. Siyasi görüşlerin de oldukça etkilediği bu kavga, bu yüzden sadece ABD - Çin arasında kalmadığı gibi, diğer ülkelere de yayılmıştı. Hatırlayacak olursak Huawei CEO'sunun kızı, ABD'nin isteği üzerine Kanada'da tutuklanmış, ardından serbest bırakılmıştı.
 
Üst Alt