• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

HTML Form Oluşturma

LeGoLaS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2008
Konular
4,885
Mesajlar
16,461
MFC Puanı
15,790
HTML Form Oluşturma



HTML Formları kullanıcının klavye ile girdiği bilgileri işlemek için kullanılır.
Örnekler

Metin Alanları
Şifreli Giriş Alanları
Formlar

Bir form, form elemanlarını içinde bulunduran alandır.
Form elemanları kullanıcıların bilgi girmesini sağlayan elemanlardır. (metin alanları, açılabilir listeler, seçenek kutuları, kontrol kutuları)
Kullanım biçimi:
<form> <input> <input> </form>
Giriş (Input)

En çok kullanılan form etiketi <input> etiketidir.
Metin Alanları

Kullanıcının rakam veya harf girmesini istediğiniz yerlerde bunu kullabilirsiniz.
<form> Adınız: <input type="text" name="isim"> <br> Soyadınız: <input type="text" name="soyad"> </form> Çıktısı:
Adınız:
Soyadınız: Formun kendisinin görünmediğine dikkat ediniz. Ayrıca bir çok tarayıcının metin giriş alanı için varsayılan olarak 20 karakterlik alan bıraktığına dikkat ediniz.
Seçenek Butonları (Radio Buttons)

Kullanıcının bir çok seçenek içinden sadece bir tanesini seçebilmesini istediğiniz zaman bunu kullanırsınız.
<form> <input type="radio" name="Cinsiyet" value="Erkek"> Erkek <br> <input type="radio" name="Cinsiyet" value="Kadın"> Kadın </form> Çıktısı:
Erkek
Kadın Kontrol kutuları (Checkboxes)

Kullanıcının, sunulan seçenekler içinden istediği kadar seçmesini sağlamak için bunu kullanabilirsiniz.
<form> Bir bisikletim var: <input type="checkbox" name="Tasit" value="Bisiklet"> <br> Bir arabam var: <input type="checkbox" name="Tasit" value="Araba"> <br> Bir uçağım var: <input type="checkbox" name="Tasit" value="Uçak"> </form> Çıktısı:
Bir bisikletim var:
Bir arabam var:
Bir uçağım var: Formlarda "Action" Parametresi ve "Submit" Butonu

Kullanıcı submit (gönder) butonuna tıkladığında girilen bilgiler başka bir sayfaya gönderilir. Action parametresinde ise bilgilerin hangi dosyaya gönderileceği belirtilir. Bilgilerin gönderildiği dosya, genellikle gelen bilgilerle ilgili ne tür işlem yapılacağı hakkında bilgiler içerir.
<form name="input" action="ornekler/html_form_action.php" method="get" target="_blank"> Kullanıcı Adı: <input type="text" name="kullanici"> <input type="submit" value="Gönder"> </form> Çıktısı:
Kullanıcı Adı: Eğer yukarıdaki kutuya birşeyler yazıp butona tıklarsanız, girdiğiniz bilgileri "html_form_action.php" dosyasına gönderirsiniz. Yeni pencerede açılacak olan bu sayfada girmiş olduğunuz bilgileri görebilirsiniz.
Form Etiketleri

Etiket Açıklama <form> Form <input> Giriş alanı <textarea> Çok satırlı metin giriş alanı <label> Etiket <fieldset> Alanların ayarlarının nasıl olacağını belirtir. <legend> Manşet <select> Açılabilir liste (combobox) <optgroup> Seçenek kutusu grubu <option> Açılabilir liste içindeki maddeleri belirtir. <button> Buton <isindex> Önemsiz. Bunun yerine <input> etiketini kullanınız.​
 
Üst