Öncelikle herkeze merhabalar arkadaşlar. .htaccess derslerimize kaldığımız yerden devam ediyorum ve 9. dersimiz olan ".htaccess Dosyası İle Subdomainlerde www Kullanılmasını Engellemek" konusunu anlatacağım. Diğer derslerimiz videolu anlatımlarla gerçekleşmişti bugünkü ders neden videolu anlatım değil diye sorarsanız aşırı bir soğuk algınlığı ve grip geçiriyorum. Ses kalitesinin iyi olmayacağını düşündüğümden dolayı yazılı olarak anlatmanın daha yararlı olduğunu düşündüm. Kullanacağımız bu yöntem ile domain ikileminden kurtulmuş oluyoruz. Nasıl yani derseniz Google gibi arama motorlarına sitemizi eklediğimizde siteadresi.com ile www.siteadresi.com'u ayrı 2 siteymiş gibi fark etmesinden dolayı bizim için yarar sağlamıyordu. Biz bu ikilemden kurtulmak amacıyla bu yöntemi gerçekleştireceğiz ve sitemizin domain popüleritesini korumuş olacağız.
Htaccess ile ***8220;www***8221; olmadan girildiğinde ekleyerek kalıcı yönlendirme yapıldığında tüm ilgiler tek bir subdomain ve domainde toplanıyor.
WWW Eklemek
WWW Kaldırmak
Tek yapmanız gereken bizim sitemizin adresinin yazılı olduğu kısımlara kendi sitesinizin adresini yazmak ve .htaccess dosyasınızın içerisine eklemek.
Htaccess ile ***8220;www***8221; olmadan girildiğinde ekleyerek kalıcı yönlendirme yapıldığında tüm ilgiler tek bir subdomain ve domainde toplanıyor.
WWW Eklemek
Gizli içerik
Bu içeriği görmek için cevap yazmalısınız.
Gizli içerik
Bu içeriği görmek için cevap yazmalısınız.