Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Höşmerim tarifi ve hazırlanışı

Ritsa

Bayan Üye
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    5 Nis 2013
  • Mesajlar
    955
  • MFC Puanı
    1
Höşmerim tarifi ve hazırlanışı

Malzemeler

250 gr kaymak
250gr süt,
250gr un
Tuz
50gr tereyağı
Bal veya toz şeker

Tarifi

Kaymak ve süt ocağa konulup kaynatılır. Çok az tuz atılır. Üzerine devamlı karıştırarak un ilave edilir. Un miktarı, kaynayan kaymağın topaklaşıp kulak memesi sertliğinde bir hamur haline gelmesini sağlayacak kadar olmalıdır.Sert bir spatula ile devamlı karıştırılarak yaklaşık 3-4 dak. pişirilen hamur ocaktan alınır. Teflon bir tavanın dibine az miktarda tereyağı eritilir.

Hamurdan bir parça bölünüp tavanın tabanına bir cm kalınlığında bastırarak yayılır. Karıştırmadan kısık ateşte altın sarısı oluncaya kadar, iki taraflı kızartılır. Kızardıkça yonga yonga parçalar olacaktır. Tabağa alınıp, üzerine bal veya şeker dökülerek servis edilir.
 
Üst Alt